НАЈБОГАТИЈИ И НАЈУТИЦАЈНИЈИ у наше време ЖИВЕ СУМЊИВО ДУГО

НАЈБОГАТИЈИ И НАЈУТИЦАЈНИЈИ у наше време ЖИВЕ СУМЊИВО ДУГО

28 јануара 2021

Аутор: Герман САДУЛАЈЕВ, писац и публициста

БОГАТИ у данашњем свету живе сумњиво дуго.

Сећате ли се овог древног председника Сједињених Држава, Џимија Картера? Чини се да је он савременик египатских фараона и да је владао у другој ери. А жив је. Ускоро ће му бити сто година…Жива је и гомила других бивших председника, сенатора и просто богатих људи.

Није изненађујуће што су се два дубока пензионера борила за положај председника САД. Код америчке „елите“ седамдесет и више година – нормално активно животно доба.

Таквима је још двадесет година до смрти. Они уопште ретко умиру. Тамо је Елвис Присли умро јер је био – стваран. А са свим америчким стогодишњацима нешто није у реду.

„Млади барон“ Ротшилд умро је недавно у Швајцарској. Баш тако пишу – „млади“. Имао је само педесет седам. Нечувено. Званични узрок смрти је срчани удар. Само, нико у то не верује.

Обичан свет може да умре од срчаног удара у педесет седам. А Ротшилди не умиру од срчаног удара у педесет седмој години. Уосталом, тај барон је имао пословних конфликата.

Џон Рокфелер је умро у часној деведесет седмој, а Дејвид Рокфелер са сто две године, са седмом трансплантацијом срца у грудима. Инфаркт? То чак није ни смешно.

Суочени смо са страшним питањем: зашто ти људи не умру?

Људи око нас непрестано умиру. Наши пријатељи, рођаци, познаници… Умиру писци и глумци и ТВ водитељи, сви умиру.

Протекле 2020. године смрт је имала посебно велику жетву.

Према законима статистике, требало би да умиру и председници Америке, олигарси и банкари и други „господари“ планете. Поготово што међу њима има много старијих и врло старих особа. А колико их је умрло?

Неугодно ми је да постављам питање: колико британска краљица Елизабета II стварно има година?

Крунисана је кош у време Черчила! У врме премијерства вештице маргарет Тачер већ је била стара. А где је сада Тачер?

Бароница Тачер умрла је 2013. године – у својој осамдесет и осмој години. А краљица је још увек ту. Зашто је њен изглед практично непромењен последњих двадесет или тридесет година?

То уопште није смешно. Нека Бог подари britanskoj краљици и свима нама дуг живот, али ово је чудно. На Балкану је 270. године беснела куга. Римски император Клаудије II Готски, који је био тамо са војском, разболео се и умро.

Европски краљеви и руски принчеви умирали су од куге.

Пред поморима, пред болестима и смрћу – сви су донедавно били једнаки. Сада изгледа више није тако. Пандемија ковид-19 бесни већ другу годину. Многима је донела смрт. Отишли ​​су познати људи, утицајни и богати људи.

Само не најутицајнији. Не најбогатији.

Утисак је да постоји подебљана линија која раздваја оне који су још људи, чак и ако су успешни, од не-људи, а то је некако повезано са „дуговечношћу“, или са бесмртношћу, да не околишим.То је, наравно, релативна „бесмртност“ заснована на „медицинској дуговечности“.

Постало је могуће заменити и „подмладити“ готово све „чворове и делове“ људског тела. Међутим, негде до деведесет и пет година истроши се и сам мозак. А пресађивање туђег младог мозга, као што се зна, бесмислено је.

У случају најбогатијих и најутицајнијих ради се о квалитативно другом нивоу медицине, на којем је практично искључена случајна, изненадна смрт.

Тај ниво ниво медицине сада им је доступан. Али, за сасвим мали број.

Можда не само због превеликих трошкова, већ и због чињенице да се неке технике намерно користе искључиво у уском кругу.

Постоје, наравно, озбиљне фаталне болести са којима се чак и најнапреднија медицина на Земљи још не може носити, али генерално – између здравствене заштите за масе и вештачке „бесмртности“ за „елиту“ ископан је јаз који се не може савладати.

То је најодвратнија неједнакост, а историја је досад није познавала.

Некадашња елита, аристократија, гајила је у свом кругу презир према смрти. Аристократа је богатство и привилегије плаћао тиме што је био спреман да умре сваког тренутка. И умирао је.

Ако није било рата, официри су се због ситница убијали у двобојима. Да не би изгубили своју главну привилегију – да гледају у лице смрти.

Два најбоља руска песника, Пушкин и Љермонтов, убијени су у двобојима. Нису могли другачије јер су били аристократе.

Данашња светска „елита“ тресе се над сваком додатном годином живота, троши невероватна средства на личну дуговечност, ускраћујући другим људим доступ савременој медицини, осуђујући их на епидемије, затровану храну и нездрав начин живота.

Најбогатији уз помоћ медицинске науке, трансплантологије и пластичне хирургије себи обезбеђују „супертела“, верујући да тако постају „супермени“. А у стварности једноставно постају нељуди.

Зато ће пре или касније изгубити право да се други према њима људски односе.

Имам на уму сваког нормалног, живог и смртног човека.

(Факти)

KOMENTARI7 коментара

 1. šiško says:

  Ne bi oni (živeli tako dugo) da ne moraju. Davno bi se oni presvukli u mladiće i curice, ali nešto im je izgleda krenulo po zlu. Prvo sam mislio da su pokvarili jetru, ali onda sam shvatio da se svi organi danas presadjuju. Znači nije to. Nešto je drugo. Ne znam šta, ali oni sad cede ovaj trneutni život ko suvu drenovinu. Ranije su se presvlačili u mnogo mladjim godinama. Elvis Prisli ne verujem da je umro. I on spada u metuzaleme od više vekova, možda i hiljada godina. Zato se ne bih zakleo da nije negde medju nama, da krcka svoje milione. Kad ih potroši ponovo će izaći iz senke.

  • Kosmos says:

   Samo Jedan ne može da se presadi ako on otkaže onda zdravo.. A to je, mozak..

 2. Gagi says:

  Bave se svime i svacim za produzetak zivota da sto kasnije podnesu raport sta su sve radili na zemljinoj kugli ostalom narodu. Nihov svaki novi dan je nova agonija i jos veci strah od nestanka. Verovatno ih pune nenormalnim dozama umirujucih sredstava da bi se osecali blazeno od svih zla koje nose u sebi. Neka zive jos dugo godina, mladi na svetu imaju jedinstvenu priliku da vide kako izgleda zivo zlo u ljudskom obliku. Onaj nas Vukasin iz Klepaca je za njih nedostizna ljudska institucija, sjajna zvezda na nebu koju ovi metuzalemi ljubomorno posmatraju iz nekog njihovog udobnog brloga. Sve nevino postradale duse od njihove ruke ih sa radoscu "gore" cekaju da im pozele dobrodoslicu. Morace da prodju dugacki spalir takvih, odlazu to oni ali nije moguce zauvek, nije im lako, vrlo su svesni sta ih tek ceka.

 3. I Love Jesus says:

  Međutim ne žive oni uopšte dovoljno dugo, jer smisao života je život večni a takav se nalazi u Gospodu našem i Spasitelju Isusu Hristu. Ko je u Hristovom Duhu živeće večno, a tako nešto ne mogu ovi ostareli glodari. Možete ih mrzeti međutim svako od nas će dobiti platu po delima svojim o pravednom sudu Božijem, zato ostavite gnev, za Dan gneva Božijeg. Upravo tako govori Biblija.

 4. milorad 5 says:

  PA ŠTA, kao da je sirotinja mnogo MORALNIJA i BOLJA od ovih orangutana,aloo, aj se lažemo SVAKO bi od nas odmah ZGRABIO priliku i NADU za besmrtnost ali svako bre i to po bilo koju cenu.NIŠTA ovi majmuni na vlasti nisu bolji ili gori od majmuna koje VODE i VUKU ZA NOS.MASA je još gora od njih,poluludi neobrazovani manijaci,pa kada bi im na internetu neko napisao da je ždranje srca pobedjenog neprijatelja put u besmrtnost ,bilo bi mnogo leševa po ulicma sa izvadjenim srcem i to je TAČNO TAKO.SVI SU ISTI ,nemoralni sadistički ludaci a to je i problem čitave ove "civilizacije".JEDNI GAZE pa onda dodju drugi, pobiju ih i onda oni GAZE.O čemu mi pričamo,kada je ideja prosvećenosti i kulture koja je u jednom vrlo kratkom momentu zaživela u evropi na kraju završila u nacističkim klanicma.Istorija se ponavlje ne zato što MORA da bude tako, nego zato što smo MI TAKVI,nismo uspeli da se izdignemo u totalu, iznad majmuna i zato je tako kako je.Nauči majmuna da koristi bazuku i imaćeš ISTU SITUACIJU u DŽUNGLI.

 5. zaliv.net says:

  Price za malu decu, bogati ljudi mogu za nijansu da produze zivot jer mogu da priuste nove tretmane i nacine da izbegnu ili produze zivot sa nekim bolestima i to je sve

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u