НАЈЏЕЛ ФАРАЖ: Са ЕУ војском желите да застрашите Русе, па кога ви завитлавате г-дине Јункер? (ВИДЕО)

НАЈЏЕЛ ФАРАЖ: Са ЕУ војском желите да застрашите Русе, па кога ви завитлавате г-дине Јункер? (ВИДЕО)

11 марта 2015

Leader of the United Kingdom Independence Party Nigel Farage speaks at the 42nd annual Conservative Political Action Conference in MarylandЛидер Британске партије независности и посланик у Европском парламенту, Најџел Фараж, упитао је Жан-Клод Јункера да ли стварно верује да се војска Европске Уније може супроставити Русији и упитао га „кога он завитлава?“.

Наиме, Фараж каже да је прича о војсци ЕУ једна велика илузија, као и да сви ти системи већ постоје.

„Имамо ЕУ агенцију за одбрану, ЕУ борбене групе у активној служби широм света, ЕУ морнарицу која се бори против Сомалијских пирата…“ – објашњава Фараж и саркастично каже да му је сада јасно зашто један Дејвид Камерон признаје да Британија не може да одбрани ни своја острва, те да је то зато што следи формирање војске ЕУ.

„Тони Блер је био у праву. ЕУ није пројекат мира, него пројекат моћи.“ – додао је Фараж.

„Господин Јункер види у томе шансу и прилику. Ми смо својом експанзијом за повећањем броја чланица испровоцирали конфликт у Украјини, ударали смо штапом руског медведа, а све то је одлична прилика да се реализује идеја формирања ЕУ војске.“ – каже Фараж.

„Јункер каже морамо убедити Русију да смо озбиљни. Кога ви завитлавате, господине Јункер!?“ – упитао је Фараж изазвавши смех у парламенту. Он је завршио свој говор констатацијом да он не жели ниједан део Европе милитаризован, те да је убеђен да исто мисле сви грађани Европе.

Подсећамо, пре неки дан је Жан-Клод Јункер, председник Европске комисије, позвао чланице ЕУ да се оформи ЕУ војска са циљем повећања безбедности, али и одговора Русији на растуће тензије у Украјини.

(Правда)

KOMENTARI3 коментара

  1. Mare says:

    Junker je budala koja radi u interesu Nemacke. Niko, osim Nemacke nije podrzao glupost tipa Vojska EU. Nemci ce svakako provesti taj projekat sa istocnim clanicama EU. Francuska i Engleska se jedine nece odreci svoje nezavisnosti, ostale nece ni pitati. Takodje ni nas nece pitati jer smo mi kljucni u agresiji na Rusiju.

  2. z-i says:

    Ljudi mi smo sitna riba sto pisemo komentarcici,jadamo se jedno drugom,samo na ulice (po celoj evropi) da vide po celoj evropi,Ta evropska vojska je (evropski nato)samo prekrsten od amera,nemaca,NACISTA.Svi glavni nacisti iz nemacke su posle DR.Sv.Rata odvedeni u ameriku,Pa vi sami protumacite ko je glavni u ameriku.JE*EM IM MATER AMERICKU:

  3. pravdaa says:

    Hitler je žarko želeo da svu Evropu stavi pod svoju komandu možda baba Hitler isto sanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u