НАЈЏЕЛ ФАРАЖ: Са ЕУ војском желите да застрашите Русе, па кога ви завитлавате г-дине Јункер? (ВИДЕО)

NAJDŽEL FARAŽ: Sa EU vojskom želite da zastrašite Ruse, pa koga vi zavitlavate g-dine Junker? (VIDEO)

11 marta 2015

Leader of the United Kingdom Independence Party Nigel Farage speaks at the 42nd annual Conservative Political Action Conference in MarylandLider Britanske partije nezavisnosti i poslanik u Evropskom parlamentu, Najdžel Faraž, upitao je Žan-Klod Junkera da li stvarno veruje da se vojska Evropske Unije može suprostaviti Rusiji i upitao ga „koga on zavitlava?“.

Naime, Faraž kaže da je priča o vojsci EU jedna velika iluzija, kao i da svi ti sistemi već postoje.

„Imamo EU agenciju za odbranu, EU borbene grupe u aktivnoj službi širom sveta, EU mornaricu koja se bori protiv Somalijskih pirata…“ – objašnjava Faraž i sarkastično kaže da mu je sada jasno zašto jedan Dejvid Kameron priznaje da Britanija ne može da odbrani ni svoja ostrva, te da je to zato što sledi formiranje vojske EU.

„Toni Bler je bio u pravu. EU nije projekat mira, nego projekat moći.“ – dodao je Faraž.

„Gospodin Junker vidi u tome šansu i priliku. Mi smo svojom ekspanzijom za povećanjem broja članica isprovocirali konflikt u Ukrajini, udarali smo štapom ruskog medveda, a sve to je odlična prilika da se realizuje ideja formiranja EU vojske.“ – kaže Faraž.

„Junker kaže moramo ubediti Rusiju da smo ozbiljni. Koga vi zavitlavate, gospodine Junker!?“ – upitao je Faraž izazvavši smeh u parlamentu. On je završio svoj govor konstatacijom da on ne želi nijedan deo Evrope militarizovan, te da je ubeđen da isto misle svi građani Evrope.

Podsećamo, pre neki dan je Žan-Klod Junker, predsednik Evropske komisije, pozvao članice EU da se oformi EU vojska sa ciljem povećanja bezbednosti, ali i odgovora Rusiji na rastuće tenzije u Ukrajini.

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

  1. Mare says:

    Junker je budala koja radi u interesu Nemacke. Niko, osim Nemacke nije podrzao glupost tipa Vojska EU. Nemci ce svakako provesti taj projekat sa istocnim clanicama EU. Francuska i Engleska se jedine nece odreci svoje nezavisnosti, ostale nece ni pitati. Takodje ni nas nece pitati jer smo mi kljucni u agresiji na Rusiju.

  2. z-i says:

    Ljudi mi smo sitna riba sto pisemo komentarcici,jadamo se jedno drugom,samo na ulice (po celoj evropi) da vide po celoj evropi,Ta evropska vojska je (evropski nato)samo prekrsten od amera,nemaca,NACISTA.Svi glavni nacisti iz nemacke su posle DR.Sv.Rata odvedeni u ameriku,Pa vi sami protumacite ko je glavni u ameriku.JE*EM IM MATER AMERICKU:

  3. pravdaa says:

    Hitler je žarko želeo da svu Evropu stavi pod svoju komandu možda baba Hitler isto sanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *