„НАЈГОРА ЈЕ МРЖЊА МЛАДИХ ХРВАТА ПРЕМА СРБИМА“

„NAJGORA JE MRŽNJA MLADIH HRVATA PREMA SRBIMA“

4 avgusta 2019

Predsednik Dokumentaciono-informacionog centra „Veritas“ Savo Štrbac ističe da je i 24 godine od opercije „Oluja“ najgora mržnja mladih Hrvata prema Srbima.

“Velika je indoktrinacija društva. Trebalo bi država Hrvatska kroz obrazovanje, vaspitanje i medije da menja stvari“, rekao je Štrbac za RTS.Štrbac kaže i da će se ispuniti cilj koji je zacrtao nekadašnji predsednik Hrvatske Franjo Tuđman koji je rekao da ce se srpsko pitanje rešiti kada njihov udeo u ukupnom broju stanovnika bude manji od tri odsto.

„U Hrvatsku su se vratili samo stari zbog penzija, sa kojim i dalje imamo velikih problema“, navodi Štrbac.

„Kad vam oduzmu stan, kuću, a ne obnove, gde da se vratite. I kad se nešto uradi, to je na kašicicu, a mora se i živeti od nečega“, napominje Štrbac.

Kako navodi Štrbac, obišao je izbegle Srbe po Evropi, Australiji, SAD.

„Većina bi se vratila u svoj zavicaj, ali za povratak Hrvatska pravi probleme. Hrvati su vrlo mudro, još početkom 90-tih smislili nacin bez oružja prisile Srbe da odu. Od Krajine pa do Prištine to je bila najduža izbeglicka kolona od Drugog svetskog rata“, istice Štrbac.Na pitanje da li su zaboravljeni izbegli u „Oluji“, Štrbac podseća da se do pre četiri godine obeležavala samo u crkvama, a od tada se održavaju i državne manifestacije.

„Dosta se rešilo u poslednje vreme, iz Komesarijata za izbeglice kažu da još 17.000 ljudi ceka na stambeno zbrinjavanje“, navodi Štrbac.

Ukazuje da zadatak „Veritasa“ još nije završen.

„Ja sam još u ratu, popisujem žrtve, nisu sve ni popisane. Desio se raspad sistema kao u Republici Srpskoj Krajini koja se preko noći raspala. Ovo nije običan posao, on je misionarski, u nedostatku državne administracije neko mora da popisuje. Suočavamo se sa manipulacijama države Hrvatske, cak i kada imamo imena žrtava“, napominje Štrbac.

KOMENTARI14 komentara

 1. petrovgrad says:

  Hrvatska ušla u EU, Hrvati bežanija iz Hrvatske. Sve je to plus za Srbe. Uskoro od Hrvatske ostaće starci i državni-budžetski službenici. Mržnjom se ne gradi država. Ustaštvo bez Hitlera je čista parodija. Ispadaju smešni, šta im to znači. Za vreme Hitlera i podrške Namaca to je bilo pogubno za Srbe. Hvala Staljinu što je ispeglao Berlin i okolinu i na kraju postavio zastavu slobode na Rajstag. Što manje Hrvata u Hrvatskoj, sve više prostora za Srbe.

  • Portopranco says:

   Ukinuti ustaše ognjem i mačem.Kad će više novi rat.

   • Karital says:

    Talijani nisu za ratovanje.

 2. Kulak says:

  Najgore je što u Srbiji ima manijaka i kretena poput novaka đokovića i milojka pantića koji nas uče da mi Srbi trebamo navijati za hrvate koji su izvršili dva genocida nad Srbima,poklali 700.000 Srba u Jasenovcu i brojnim drugim stratištima i 1995. stvorili monstruoznu etnički očišćenu tzv.državu koja na žalost postoji i dan danas.

  • Marinko says:

   Delo Vatikana, da se pravoslavlje ne širi na zapad, da oni koji prakticiraju pedofiliju, ističu mržnju, uništavaju hramove, predstavljaju se lažnim vernicima koji slave sotonu i njegova nedela, uče na mržnji i progonu uništavajuči sve što nije katoličko. Zato če opet morati Rus da dolazi do Berlina ako ne čak i do Londona bojim se.

  • Pidza says:

   Bas si kulak

 3. Karital says:

  Zar treba devetnaest godina da se popišu srpske žrtve.Ovi kurbati posumnjali u Savino poštenje da će udeseterostručit broj žrtava kao oni iz Srebrenice.

 4. Nemanja Vlahović says:

  Ne "mudro" nego podmuklo, podlo, bezočno i lukavo.

 5. Ivke says:

  VAs vole Nole i Milojko Pantic

 6. deda mraz says:

  Nas najveci problem je komunisticki sljam koji je jos uvek na vlasti a ustase su njihovi prijatelji jer su sa njima potpisali pakt da se bore protiv Srba i to pre 70 i vise godina i oni im to dozvoljavaju i oni su ih priznali kao drzavu i uopste ne traze osudu genocida u hrvatskoj jer jedan narod je iskorenjen, a za par hiljada poturica kojima su oni dali naciju traze da smo mi genocidni narod.

 7. Miroslav says:

  Hrvatska je danas sve osim nezavisna a to što su proterali Srbe i zatrli im ognjišta to im se sve vraća kroz napuštanje Hrvata iz Hrvatske i naseljavanje Hrvatske arapskim muslimanima. To se zove univerzalna pravda.

  • Željko says:

   @Miroslav Dajte više te srpske mitomanije jer u Republici Hrvatskoj nema Arapa, od muslimana ima nešto malo Albanaca i Bošnjaka!

   • Marinko says:

    Ima filipinci da vam rade na plažama, Pakistanci i Sirijci da vam trrorišu narod i omladinu po hrvatskim plažama, 500.000 hrvata se preselilo, beže dok je sveže, jer niko neželi da živi u evropskoj zemlji krečenoj na fašističkim i ustaškim zidovima. Penzioneri vam po smeču traže hranu, omladina kao i svugde drogirana i oprana mržnjom. Hrvatska je sve samo evropska zemlja koja poštuje prava manjina i ostalih veroispovesti. Franjo je napravio etnički čistu državu sa zločinačkim poduhvatom kak bi rekli ne? Istina boli a istina je da je Hrvatska toliko genocidna, da nikada neće uspeti u Evropskoj uniji jer su sve prodali Nemcima i Amerikancima.

   • Marinko says:

    Hrvatska samo nastavlja svoj domači zadatak koji je dobila od Vatikana. Zar je moguće da mrze Srbe a njihovi su potimci, slušaju srbsku muziku, pričaju srbskim jezikom? Vatikan je čudo koje se u svetu prikazuje kao Isusov sledbenik a slave đavola, pedofiliju, silovanja... Prokleta je Hrvatska jer je napravljena na genocidu nad Jevrejima, Romima i Srbima, takba Hrvatska nikada neće uspeti i opet će širiti mežnju i uništavati ćirilićna pisma, pretiti i ubikati sve što nije Hrvatsko i Katoličko...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *