Најгори дан за Србију: Седам преминулих и 115 новооболелих

Najgori dan za Srbiju: Sedam preminulih i 115 novoobolelih

31 marta 2020

Ovo je najgori dan za Srbiju do sada, imamo sedmoro preminulih i 115 novoobolelih, rekao je dr Goran Stevanović, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti.

Do sada u Srbiji imamo ukupno 23 smrtna slučaja uzrokovana bolešću Kovid-19, rekao je Stevanović.On je dodao kako se „boji da ovo nije najgori dan u budućnosti“.

„Ovo je rezultat nepoštovanja mera koje smo davali i molili da se poštuju. Ako nastavimo da se ovako neodgovorno ponašamo, bliži nam se scenario Španije i Italije. Olako smo shvatili opasnosti, i dalje se družimo, šetamo. Ne postoji zdravstveni sistem koji će uspeti da kompenzuje ovoliki broj obolelih i nećemo moći da pomognemo našim sugrađanima. Žao mi je što su nam informacije ovakve, ali bojim se da će biti gore“, rekao je Stevanović predstavljajući dnevni presek informacija o virusu korona u Srbiji.

Prema poslednjim podacima, ukupno je u Srbiji do sada virusom korona zaraženo 900 testiranih osoba.

U poslednja 24 sata testirano je 477 osoba, 115 je bilo pozitivno, a 362 negativne, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Do sada je u Institutu Torlak testirana ukupno 3.561 osoba iz Srbije.

KOMENTARI3 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Imamo najveći broj premunulih u regionu, u odnosu na broj obolelih. Možda naši lekari pogrešno leče obolele.

  • Slobodanka says:

   Po starosti Srbija je treća u Evropi! Pored toga koliko smo mi zdravi, kako mi živimo unazad tri decenije?! Nijedan narod u Evropi nije preturio preko glave ovo što smo mi. Posle svega preživljenog koliko smo skloni stresu koji je okidač svih bolesti. ... Ali baš zato sada treba da budemo oprezniji.

 2. Djoka Brica says:

  Neverujem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *