Најгори дан за Србију: Седам преминулих и 115 новооболелих

Најгори дан за Србију: Седам преминулих и 115 новооболелих

31 марта 2020

Ово је најгори дан за Србију до сада, имамо седморо преминулих и 115 новооболелих, рекао је др Горан Стевановић, директор Клинике за инфективне и тропске болести.

До сада у Србији имамо укупно 23 смртна случаја узрокована болешћу Ковид-19, рекао је Стевановић.Он је додао како се „боји да ово није најгори дан у будућности“.

„Ово је резултат непоштовања мера које смо давали и молили да се поштују. Ако наставимо да се овако неодговорно понашамо, ближи нам се сценарио Шпаније и Италије. Олако смо схватили опасности, и даље се дружимо, шетамо. Не постоји здравствени систем који ће успети да компензује оволики број оболелих и нећемо моћи да помогнемо нашим суграђанима. Жао ми је што су нам информације овакве, али бојим се да ће бити горе“, рекао је Стевановић представљајући дневни пресек информација о вирусу корона у Србији.

Према последњим подацима, укупно је у Србији до сада вирусом корона заражено 900 тестираних особа.

У последња 24 сата тестирано је 477 особа, 115 је било позитивно, а 362 негативне, саопштило је Министарство здравља.

До сада је у Институту Торлак тестирана укупно 3.561 особа из Србије.

KOMENTARI3 коментара

  1. Za Srbiju says:

    Imamo najveći broj premunulih u regionu, u odnosu na broj obolelih. Možda naši lekari pogrešno leče obolele.

    • Slobodanka says:

      Po starosti Srbija je treća u Evropi! Pored toga koliko smo mi zdravi, kako mi živimo unazad tri decenije?! Nijedan narod u Evropi nije preturio preko glave ovo što smo mi. Posle svega preživljenog koliko smo skloni stresu koji je okidač svih bolesti. ... Ali baš zato sada treba da budemo oprezniji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u