NAJHUMANIJI POSLODAVAC NA SVETU: Prodaje restoran da bi pomogao radnici

NAJHUMANIJI POSLODAVAC NA SVETU: Prodaje restoran da bi pomogao radnici

12 januara 2014

michael_de_beyerMajkl de Bajer prodaje restoran u Teksasu kako bi pomogao svojoj 19-godišnjoj konobarici, kojoj je pre mesec dana otkriven tumor na mozgu, prenosi RTS.

Mesto Montgomeri u američkoj državi Teksas ima samo 620 stanovnika, ali je zbog priče o plemenitom vlasniku restorana i bolesnoj konobarici ovih dana za njega čuo ceo svet.

Za restoran Kajzerhof u teksaškom mestu Montgomeriju znalo se samo zbog izvrsnih nemačkih specijaliteta. Dobro radi bezmalo dve decenije, jer je uz prometan put.

Njegov vlasnik ga ipak prodaje, ali ne da unovči dobro razrađen posao, nego da pomogne devetnaestogodišnjoj konobarici kojoj je pre mesec dana pronađen tumor na mozgu.

„Sve je počelo od osipa na nozi zbog kojeg sam otišla u bolnicu. Lekari su utvrdili da osip potiče od zgrušavanja krvi, poslali su me na skener i magnetnu rezonancu i utvrdili da imam tumor na mozgu“, kaže konobarica Britani Matis.

Ista bolest je pre četrnaest godina odnela njenog oca i porodica zna koliko je važno brzo početi lečenje. Međutim, nemaju zdravstveno osiguranje i neplaćeni računi počeli su da se gomilaju.

Vlasnik restorana u kome rade Britani, njena majka i sestra, nije, kaže, mogao da sedi skrštenih ruku. Ponudio je restoran na prodaju da bi mladoj konobarici platio lečenje.

„To je porodica koja vredno radi, koja nije imala lak život, nema ništa drugo do svojih ruku, a ni od koga ne traži pomoć“, kaže Majkl de Bajer, vlasnik restorana.

Zbog plemenitog postupka, Majkla de Bajera američki mediji već proglašavaju najboljim poslodavcem na svetu, ali za njega, kaže, nije bilo dileme: savest mu ne dozvoljava da zarađuje od restorana, dok je nekom potrebna pomoć.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *