НАЈКОНТРАВЕРЗНИЈИ ПОТЕЗ КИТАРОВИЋКЕ: Шпијуна Галића именовала за саветника

NAJKONTRAVERZNIJI POTEZ KITAROVIĆKE: Špijuna Galića imenovala za savetnika

21 decembra 2017

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović promovisla je prošle sedmice novog savetnika za odbranu i nacionalnu bezbednost Vladu Galića. Nedeljnik „Nacional“ piše da je reč o špijunu koji je opstruisao rad haškog tužilaštva.

Prema Nacionalnu, Galić je učestvovao u prikrivanju, obezbeđivanju lažnih identiteta i finansiranju ratnih zločinaca u operativnoj akciji „Hag“ s ciljem da se zavara haško tužilaštvo.

Zagrebački nedeljnik ocenjuje da je izborom Galića hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović krajem protekle sedmice povukla „verovatno dosad najkontroverzniji potez u svom predsedničkom mandatu“.

Prošlog petka je, naime, zvanično kao njen savetnik za obranu i nacionalnubezbednost počeo da radi Vlado Galić.

– Oko njegova imenovanja pisalo se u medijima, „Jutarnji“ i „Večernji list“ najavljivali su ga kao ozbiljnog kandidata za preuzimanje te funkcije, ukratko su predstavili njegovu profesionalnu biografiju, prilično benevolentno i kratko upozorili na jedan ozbiljan skandal u kojem je učestvovao, ali je najmračniji deo njegovog špijunskog angažmana iz druge polovice 90-ih ostao nepoznat – navodi „Nacional“ u najnovijem broju.

KOMENTARI4 komentara

 1. goran says:

  Spijun Putin, predsednik Rusije. Po logici ovoga clanka, to je jako kontroverzno???

 2. RASPUCHIN says:

  Šta tu ima čudno? Čovjek je odlično odradio svoj posao. Ko je nama SRBima kriv što naše službe i dalje vode "U"DBA-ši i ustaše pa tako i "naše" službe rade protiv nas a u korist Kolinde i ustaša.

 3. Kulak says:

  Šta još reći o Čokolindi a da ne zvuči smešno?

 4. goran says:

  Čokolinda je lepša od Brnabićke hiljadu puta. Ostalo je politika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *