НАЈЛУЂА ИЗЈАВА ГОДИНЕ: Столтенберг и НАТО о Северној Македонији

NAJLUĐA IZJAVA GODINE: Stoltenberg i NATO o Severnoj Makedoniji

3 juna 2019

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je da je učlanjenje Severne Makedonije u NATO „važno“ za tu državu, ali je dodao da je to „važno i za region i za celu Alijansu“, prenosi TV Sitel.

Kako je napomenuo, već sada se „vide benefiti“ integracije zemlje u NATO, imajući u vidu činjenicu da se broj stranih investicija u Severnoj Makedoniji „povećao“ nakon dobijanja poziva za učlanjenje.

Generalni sekretar NATO-a i Severnoatlantski savet borave u dvodnevnoj poseti toj državi, gde će tokom sastanka najvišeg tela NATO, koji se održava u Skoplju, integracija Severne Makedonije biti u fokusu.– Uskoro 30. članica NATO-a, Republika Severna Makedonija danas je domaćin 29. saveznika – poručio je Stoltenberg na početku sastanka Severnoatlantskog saveta.

On je ponovio da su Skoplje i Atina „pokazali istorijsku odlučnost“ i uspeli da razreše višedecenijski spor, potpisujući Prespanski sporazum.

KOMENTARI4 komentara

  1. dijagnoza hrvat says:

    :-))) NATO savez je savez propalih, prezaduženih, bankrot država na čelu sa najzaduženijom USA, liderom u šatorskim gradovima :-)))

  2. Istina says:

    ...dužni i bogu i narodu, bez pretnje u svojoj okolini, lažu narode po celoj evropi da jim je pretnja stigla od Rusije i Arabskog sveta...a vuču pare nenormalno i nemoralno...sav taj novac nikada neče potrošiti za odbranu...zato i traže nova žarišta ratova po svetu jer jih samo to motiviše da troše pare za skupa naoružanja i profesionalne ubice...nikakve veze sa zaštitom civilnog stanovništva...

  3. Drago says:

    Sve sami Vučićevi prijatelji. I on je dočekan sa soli i kruhom. Samo on nije njegov otac koji je cenio srpski narod.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *