НАЈЛУЂА ИЗЈАВА ГОДИНЕ: Столтенберг и НАТО о Северној Македонији

НАЈЛУЂА ИЗЈАВА ГОДИНЕ: Столтенберг и НАТО о Северној Македонији

3 јуна 2019

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг рекао је да је учлањење Северне Македоније у НАТО „важно“ за ту државу, али је додао да је то „важно и за регион и за целу Алијансу“, преноси ТВ Сител.

Kако је напоменуо, већ сада се „виде бенефити“ интеграције земље у НАТО, имајући у виду чињеницу да се број страних инвестиција у Северној Македонији „повећао“ након добијања позива за учлањење.

Генерални секретар НАТО-а и Северноатлантски савет бораве у дводневној посети тој држави, где ће током састанка највишег тела НАТО, који се одржава у Скопљу, интеграција Северне Македоније бити у фокусу.– Ускоро 30. чланица НАТО-а, Република Северна Македонија данас је домаћин 29. савезника – поручио је Столтенберг на почетку састанка Северноатлантског савета.

Он је поновио да су Скопље и Атина „показали историјску одлучност“ и успели да разреше вишедеценијски спор, потписујући Преспански споразум.

KOMENTARI4 коментара

  1. dijagnoza hrvat says:

    :-))) NATO savez je savez propalih, prezaduženih, bankrot država na čelu sa najzaduženijom USA, liderom u šatorskim gradovima :-)))

  2. Istina says:

    ...dužni i bogu i narodu, bez pretnje u svojoj okolini, lažu narode po celoj evropi da jim je pretnja stigla od Rusije i Arabskog sveta...a vuču pare nenormalno i nemoralno...sav taj novac nikada neče potrošiti za odbranu...zato i traže nova žarišta ratova po svetu jer jih samo to motiviše da troše pare za skupa naoružanja i profesionalne ubice...nikakve veze sa zaštitom civilnog stanovništva...

  3. Drago says:

    Sve sami Vučićevi prijatelji. I on je dočekan sa soli i kruhom. Samo on nije njegov otac koji je cenio srpski narod.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u