НАЈМОЋНИЈЕ ОРУЖЈЕ: Руси ће направити торпедо који може да створи цунами висок 300 метара!

НАЈМОЋНИЈЕ ОРУЖЈЕ: Руси ће направити торпедо који може да створи цунами висок 300 метара!

19 новембра 2015

Russian submarine 34Док су очи света упрте у ИСИС, Русија ствара оружје какво свет никада раније није видео. Планови за најновији џиновски самоходни нуклеарни торпедо који може да створи цунами виши од 300 метара су „случајно“ доспели у руске медије.

Бојеве главе на овом торпеду су дизајниране тако да створе толико зрачења да „убију све живо“, укључујући и оне који покушају да преживе напад тако што ће се сакрити у подземним склоништима. Ове „роботске мини подморнице“ ће имати домет до 10.000 километара и моћи ће да заобиђу све постојеће системе детекције у САД. Било би мало рећи да овакво оружје у потпуности „мења игру“.

Разлог због којег знамо да постоје планови за овај торпедо је тај што су се појавили на пар тренутака на руској државној телевизији. Према речима руских званичника, то је била „грешка“.

Како наводи Индепендент:

„Тајни планови за нови руски нуклеарни торпедо су се појавили на државној телевизији, а Кремљ тврди да су се појавили грешком. Ближи приказ овог поверљивог документа се могао видети на неколико секунди током репортаже о разговору између Владимира Путина и војних званичника“.

Да ли је могуће да је ова „грешка“ била намерна? Да ли она представља упозорење за Обамину администрацију? Можда никада нећемо сазнати.

Међутим, нема сумње да ће ово оружје држати војне планере буднима неко време. Према наводима РТ, овај нуклеарни торпедо може да створи „велике зоне радиоактивног загађења“ које ће остати на истом месту дуже време.

На слајду презентације под називом „Океански систем за вишеструку примену: Статус 6“ могли су се видети цртежи новог оружаног система за нуклеарне подморнице. Овај систем је дизајниран да заобиђе НАТО радаре и било какве одбрамбене ракетне системе, узрокујући истовремено огромну штету важним установама у непријатељским обалним регионима.

Поред тога, Константин Сивков из Руске геополитичке академије, рекао је за ББЦ да оваква врста оружја може да створи цунами виши од 300 метара и да збрише све живо на територији до 1.500 километара од обале САД.

Непотребно је нагласити да 39% Американаца живи у државама које директно излазе на обалу. Стога би детонација оваквог оружја близу обале САД убила знатан део америчког становништва.

Поврх свега тога, ББЦ извештава да су руски медији навели како ће овај нови торпедо бити опремљен веома радиоактивним бојевим главама са кобалтом.

Руске новине Россиискаyа Газета су навеле да ће бојева глава новог торпеда бити опремљена кобалтном бомбом. При експлозији, кобалт 59 ће прећи у високо радиоактивни кобалт 60 који има полуживот дужи од 5 година. То значи да неће преживети ни они који се буду сакрили у бункере. Кобалтна бомба никада није тестирана због разарајућег уништења које би изазвала.

Оно што је најгоре јесте што Американци неће бити упозорени да ова торпеда долазе. Они се могу лансирати било где с обзиром на домет од 10.000 километара, а дизајнирани су да заобиђу све што их може детектовати. Дизајнирала их је фирма Рубин из Санкт Петербурга.

Они ће се лансирати са нуклеарних подморница типа Белгород и Кабаровск.

Новине Россиискаyа Газета су назвале торпедо „роботском мини-подморницом“ која путује брзином од 185 км/х.
Познато је да Руси већ праве подморнице које НАТО неће моћи да детектује, али сада се мора појмити чињеница да ће они развити оружје које ће моћи да се приближи обали САД, а да Американци немају информације о томе.

Наравно, то је само један од оружаних система које Русија спрема за Трећи светски рат.

Ипак, Обамина администрација не обраћа пажњу на ову претњу и председник Обама стално понавља како је Хладни рат завршен пре 20 година.

Међутим, Руси не мисле тако. Антиамерички сентимент у Русији никада није био јачи, а сваки пут када се САД умешају у Сирију или Украјину, Руси постају све љући.

Чак иако је руска економија ушла у рецесију, Руси настављају да се припремају за рат. Трошкови руске војске су само ове године износили 33% буџета државе.

Тако је, Руси се марљиво припремају за Трећи светски рат. Тек ћемо видети како ће се ова прича завршити.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u