НАЈМОЋНИЈИ ЛИДЕР 21. ВЕKА, БРИТKОГ ЈЕЗИKА ПОПУТ САБЉЕ: Погледајте зашто је Путин велики вођа и државник

НАЈМОЋНИЈИ ЛИДЕР 21. ВЕKА, БРИТKОГ ЈЕЗИKА ПОПУТ САБЉЕ: Погледајте зашто је Путин велики вођа и државник

21 новембра 2021

Владимир Путин је рођен 7. октобра 1952. годне у Санкт Петербургу у радничкој породици. Он је постао један од најпознатијих политичара XXИ века, а на челу Руске Федерације налази се, на фунцијама председника и премијера, од 2000. године.1975. Путин се придружио KГБ-у и обучавао се у 401. школи KГБ-а у Окхти у Лењинграду. После обуке радио је у Другој главној управи (контраобавештајној служби), пре него што је пребачен у Прву главну управу, где је надгледао странце и конзуларне службенике у Лењинграду. У септембру 1984. Путин је послат у Москву на даље усавршавање на Институту Црвене заставе Јурија Андропова. Од 1985. до 1990. године служио је у Дрездену, Источна Немачка, користец́и прикривени идентитет као преводилац. Овај период у његовој каријери је нејасан и контроверзан и никада није званично потврђен.

Путин је произвео много афоризама и фраза који су постали познати као „путинизми“. Многи од њих су настали током његових традиционалних годишњих конференција, на којима је Путин одговарао на питања новинара и других људи у студију, као и Руса широм земље. Путинове годишње коференције познате су по томе што знају да трају и по 6-7 сати. Путин често у комуникацији алудира на руске вицеве ​​и народне изреке, а понекад користи руски „злочиначки“ жаргон (познат као „фења“ на руском).

Важи за стоика, човека спремног на изазов, бритког језика и спремног да каже и нешто што се великим силама не допада. До сад је дао бројне изјаве које ће остати запамћене. Представљамо вам неке од њих:

– Не би требало заснивати своје наде на чудесима.

– Људи који нас уче демократији не желе да је и сами науче.

– Способност компромиса није дипломатска уљудност према партнеру, већ разумевање и уважавање легитимних интереса партнера.

– Kо год не жали за нестанком Совјетског савеза нема срца. Kо год га поново прижељкује нема мозга.

– Након смрти Махатме Гандија нема се са ким више разговарати.

– Не верујем никоме!

– Нама не треба ослабљена влада већ јака влада која ће преузети одговорност за права појединца и бригу за друштво у целини.

– Имам приватни живот у којем не допуштам сметње. Ту компромиса нема!

– Изузетно је опасно охрабривати људе да себе виде као изазуетне, без обзира на мотиве.

– Сви смо ми различити, али када тражимо Божије благослове, не смемо склонити са ума да нас је Бог створио једнаке.

– Хитлер је желео да уништи Русију, сви знају како се та прича завршила.

– Санкције наметнуте Русији су врло неугодна ствар, али неугодне су углавном за оне који су нам наметнули те санкције.

– Невероватно је како се незадовољство у некој држави уништава са тенковима, ракетним бацачима и војним авионима. Ако су то данашње вредности ЕУ-а, онда сам ја њима дубоко разочаран.

– Тероризам нема нити држављанства нити религијске припаднике. Сви су терористи исти, јер њима није у интересу договарање и смиривање ситуације. Њима је у интересу одржавање сталног рата да би осигуравали циљеве њихових вођа иза завесе.

– Мрачне силе би врло радо поновиле сценарио из Југославије, како би уништиле Русију. То су покушале пуно пута, али нису успеле. Ми им нисмо дозволили да нас униште.

– Kад видиш да је сукоб неизбежан, онда удари први!

KOMENTARI5 коментара

 1. Cp6a says:

  Здрав и весео нам буди, Царе, брате.

 2. Puče puška says:

  Dobro si to izjavio Putine da ih zavaraš lukave, jer ti sada nećeš udariti prvi zato što oni to samo i čekaju i prvociraju sve više. Doduše možda proradi nešto od automatske paljbe pri povredi ruske teritorije. I to bi oni hteli ali Čiča drži sve pod kontrolom.

 3. Si y Leter Aligeder says:

  Za veliku Rusiju i treba neki veliki čoek makar niskog rasta, a za malu Srbiju maže i neki mali čoek visokog rasta.

 4. Rusofil Potemkin says:

  Već su davno snimili film o Putinu jer ga tako davno proučavaju na svojim katedrama ali će ipak da se prevare kada budu gledali film uživo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u