НАЈМОНСТРУОЗНИЈИ СНИМАК ДОСАД! Џихадисти натерали дете (3) да убије заробљеника! (ВИДЕО)

NAJMONSTRUOZNIJI SNIMAK DOSAD! Džihadisti naterali dete (3) da ubije zarobljenika! (VIDEO)

10 januara 2017

125618_isis_f

Džihadisti Islamske države (ISIS) objavili su juče najmonstruozniji propagandni video-snimak dosad. Dečaka starog jedva tri godine naterali su da pred kamerama pištoljem ubije kurdskog zarobljenika u Siriji i snimkom se pohvalili na internetu.

Ubistvo na igralištu

Na videu se vidi mališan koji ulazi na napušteno igralište, u dečji kavez sa izlomljenim prljavim lopticama, gde je borac Radničke partije Kurdistana (PKK) vezan za žicu.

Dečaka unutra čeka odrasli džihadista, koji mu daje pištolj. Na snimku se vidi kako dete, bez trunke razmišljanja, uzima oružje i cilja u glavu kurdskog zarobljenika. Zatim dečak iz sve snage, mršteći se, pokušava da povuče okidač.

Snimak se završava nakon što mališan uspeva da opali iz pištolja.

Šokantan video objavljen je na Tviteru pod haštagom Raka, pa se pretpostavlja da je snimljen u tom sirijskom gradu, koji su džihadisti 2014. proglasili prestonicom kalifata.

Stručnjaci koji su pogledali najnoviji propagandni spot ISIS veruju da je autentičan, odnosno da u pitanju nije montaža. Oni su zgroženi monstruoznošću džihadista.

– Teroristi su dosad objavljivali grozne egzekucije i koristili maloletnike za likvidacije, nazivajući tu decu mladuncima kalifata. Međutim, nikad se na snimcima nije pojavilo ovako malo dete. Mališan sa snimka je praktično beba. Vidi se da još ne može sigurno da stoji na svojim nožicama – ističu eksperti za terorizam.

Podizanje morala

Oni dodaju da ISIS najnovijim videom pokušava da utiče na podizanje morala među borcima u Siriji, gde se očekuje da uskoro krene ofanziva na Raku.

– Džihadisti su u Siriji, zahvaljujući ruskoj vojnoj operaciji, ostali bez velikog dela teritorije. Nakon oslobađanja Alepa, očekuje se velika operacija za oslobađanje Rake. Budući da teroristi strahuju da će biti potpuno uništeni, ovim monstruoznim snimcima dece kako ubijaju zatvorenike pokušavaju da poruče svojim borcima da se ne predaju. Žele da pokažu kako dolaze mladi naraštaji koji će nastaviti da šire teror – objašnjavaju stručnjaci.

(Tanjug)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Miroslav says:

    Ovo je najveca tekovina Zapada u 21-om veku, inace Hitler je to bio u 20-om veku.Sledbenici Zapada u Srbiji nisu nista bplji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *