НАЈНОВИЈА ОДЛУКА: Србија ће младима дати 150.000 празних сеоских кућа

НАЈНОВИЈА ОДЛУКА: Србија ће младима дати 150.000 празних сеоских кућа

27 јануара 2021

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић најавио је да ће путем јавног позива бити подељено око 150.000 празних сеоских кућа младим брачним паровима.

„Хоћемо да празне куће у Србији, њих 150.000, иду на јавни позив, да омогућимо да млади брачни парови добију те куће са окућницама“, рекао је Кркобабић за Пинк.Истиче да су то кључне ствари које треба реализовати, као и да ускоро иде иницијатива за поделу бесплатне земље.

„Ту је и кључна једна ствар, а мислим и да министар Недимовић дели то мишљење, а то је да се ускоро дефинише гарантни фонд за један низ стратешких пољопривредних производа“, појаснио је Кркобабић.

Тако ће, каже он, сељак знати због чега ради.

Истиче да је прича о селу много шира од саме пољопривреде, пошто се ту ради и о инфраструктури, култури и социјалним збивањима.

Сви министри имају простора да се „разиграју на тој причи“, нагласио је Кркобабић, пренео је Танјуг.

KOMENTARI5 коментара

 1. test01 says:

  a ko to posedune 150000 praznih kuca i zemlje - i da li se to planira naseljavanje Srbije raznoraznim "imigrantima" da promene krvnu sliku Srbije i Srpske nacije?

 2. Gagi says:

  Najzad da se preduzme nesto pametno, da se mladi uposle a ne da beduju po gradovima. Bar ce deca odrastati zdravije i jesti zdravu hranu. Svaki covek koji radi i nesto stvara ima drugaciji odnos prema zivotu, da bi ovaj projekat mogao da uspe, neophodno je sankcionisati uvoznicki lobi. To je jedino moguce striktnim merama o kvalitetu hrane i proizvodima koji se uvoze. Svako selo je fabrika koja ima puno radnih mesta, potrebno je da neko u drzavi omoguci tim fabrikama da rade i posluju, do sada to nije bilo tako. Svima nam je poznato da imamo mogucnost izvoza u neogranicenim kolicinama, sta da izvozimo i od cega da se zivi kada su ove fabrike zapustene i zatvorene. Ako tu drzava ulozi novac, nece pogresiti, imace zdraviji i produktivniji narod. Svi cemo uostalom biti zdraviji jer ce biti manje automobila po gradovima i otpadnog smeca, kucni ljubimci ce najzad prodisati u prirodi i trcace do mile volje za razliku od skucenih i limitiranih delova stambenog prostora. ODLICNA I POHVALNA IDEJA.

 3. VRSK says:

  Da se prekrstim i levom i desnom rukom! Daj Bože!!!

 4. Риста says:

  Титова колoнизација је било исељавање Срба са вековних огњишта, а последице су тек данас потпуно видљиве. Не знам шта ова колонизација треба да значи, али коликогод мирисала на добро толико смрди и на подвалу. Прво, зашто су куће празне??? Побегли сељаци у град и иностранство. Зашто су побегли? Па зато што произведу 2000 тона кромпира а влада увезе 10000 тона. Кад схвате да њихов кромпир неће бити откупљен, баце кромпир у реку, вежу завежљај сиротиње који им остао, ставе измучене жене у џепове и магла. Сеоба Србаља. Савремена. Да је то решено раније, сељак не би нестао. Неће он да обнови сељаке. То је само грм а шта се крије у њему видећемо. Ако стварно насели Србе а не имигранте арапе и Албанце, онда свака част, али та част, по свему судећи, не припада овој одлуци.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u