НАЈНОВИЈА ОДЛУКА: Србија ће младима дати 150.000 празних сеоских кућа

NAJNOVIJA ODLUKA: Srbija će mladima dati 150.000 praznih seoskih kuća

27 januara 2021

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić najavio je da će putem javnog poziva biti podeljeno oko 150.000 praznih seoskih kuća mladim bračnim parovima.

„Hoćemo da prazne kuće u Srbiji, njih 150.000, idu na javni poziv, da omogućimo da mladi bračni parovi dobiju te kuće sa okućnicama“, rekao je Krkobabić za Pink.Ističe da su to ključne stvari koje treba realizovati, kao i da uskoro ide inicijativa za podelu besplatne zemlje.

„Tu je i ključna jedna stvar, a mislim i da ministar Nedimović deli to mišljenje, a to je da se uskoro definiše garantni fond za jedan niz strateških poljoprivrednih proizvoda“, pojasnio je Krkobabić.

Tako će, kaže on, seljak znati zbog čega radi.

Ističe da je priča o selu mnogo šira od same poljoprivrede, pošto se tu radi i o infrastrukturi, kulturi i socijalnim zbivanjima.

Svi ministri imaju prostora da se „razigraju na toj priči“, naglasio je Krkobabić, preneo je Tanjug.

KOMENTARI5 komentara

 1. radmila says:

  Dace i citava sela mladima (migrantima).

 2. test01 says:

  a ko to posedune 150000 praznih kuca i zemlje - i da li se to planira naseljavanje Srbije raznoraznim "imigrantima" da promene krvnu sliku Srbije i Srpske nacije?

 3. Gagi says:

  Najzad da se preduzme nesto pametno, da se mladi uposle a ne da beduju po gradovima. Bar ce deca odrastati zdravije i jesti zdravu hranu. Svaki covek koji radi i nesto stvara ima drugaciji odnos prema zivotu, da bi ovaj projekat mogao da uspe, neophodno je sankcionisati uvoznicki lobi. To je jedino moguce striktnim merama o kvalitetu hrane i proizvodima koji se uvoze. Svako selo je fabrika koja ima puno radnih mesta, potrebno je da neko u drzavi omoguci tim fabrikama da rade i posluju, do sada to nije bilo tako. Svima nam je poznato da imamo mogucnost izvoza u neogranicenim kolicinama, sta da izvozimo i od cega da se zivi kada su ove fabrike zapustene i zatvorene. Ako tu drzava ulozi novac, nece pogresiti, imace zdraviji i produktivniji narod. Svi cemo uostalom biti zdraviji jer ce biti manje automobila po gradovima i otpadnog smeca, kucni ljubimci ce najzad prodisati u prirodi i trcace do mile volje za razliku od skucenih i limitiranih delova stambenog prostora. ODLICNA I POHVALNA IDEJA.

 4. VRSK says:

  Da se prekrstim i levom i desnom rukom! Daj Bože!!!

 5. Rista says:

  Titova kolonizacija je bilo iseljavanje Srba sa vekovnih ognjišta, a posledice su tek danas potpuno vidljive. Ne znam šta ova kolonizacija treba da znači, ali kolikogod mirisala na dobro toliko smrdi i na podvalu. Prvo, zašto su kuće prazne??? Pobegli seljaci u grad i inostranstvo. Zašto su pobegli? Pa zato što proizvedu 2000 tona krompira a vlada uveze 10000 tona. Kad shvate da njihov krompir neće biti otkupljen, bace krompir u reku, vežu zavežljaj sirotinje koji im ostao, stave izmučene žene u džepove i magla. Seoba Srbalja. Savremena. Da je to rešeno ranije, seljak ne bi nestao. Neće on da obnovi seljake. To je samo grm a šta se krije u njemu videćemo. Ako stvarno naseli Srbe a ne imigrante arape i Albance, onda svaka čast, ali ta čast, po svemu sudeći, ne pripada ovoj odluci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *