NAJNOVIJA TEORIJA: Hrvat umešan u ubistvo princeze Dajane

NAJNOVIJA TEORIJA: Hrvat umešan u ubistvo princeze Dajane

6 januara 2014

Princess-Of-Wales-princess-diana-32114836-220-254Najnovija teorija iznesena u američkom magazinu Gloub kako Hrvat Damir stoji iza ubistva princeze Dijane, nije za sada u Hrvatskoj izazvala posebane reakcije. Nezvanično, u institucijama koje bi trebale imati takve informacije, kažu da nemaju nikakvih saznanja o sadržaju teksta koji će biti u američkom tabloidu objavljen 13. januara, a najava je već sada procurila u javnost.

Navodno je britanski princ Vilijama zatražio da se provede istraga da li je u ubistvo njegove majke Ledi Di umešan misteriozni Hrvat koji sada živi u ”planinskom regionu iznad Jadranskog mora”. Tabloid priprema tekst u kojem će biti detalji o tom Hrvatu koji se navodno skriva sa dva svoja saradnika.

Nije ovo prvi puta da Gloub istražuje okolnosti pod kojima je stradala princeza Dijana. Šesnaest godina od nesreće koja se dogodila u Parizu u tunelu Alma 31. avgusta 1997. američki je tabloid izneo novu teoriju zavere, po kojoj je britanska kraljevska porodica pripremila scenarij u kojem je princeza zapravo ubijena. Po toj teoriji policija je uspela da sakrije sve tragove i ključne dokaze nakon nesreće u Parizu, a da princ Vilijam i njegova supruga Kejt Midlton ne odustaju u traganju za istinom.

I sam Skotland Jard je potvrdio da će istražiti nove informacije, ali ne i otvoriti novu istragu. Odbacili su i optužbe da je britanska vojska bila umešana u smrt princeze Dijane.

Američki Globe je magazin pokrenut 1954., a do sada je objavio niz kontraverznih priča, od kojih su se mnoge pokazale i lažnim. U lovu na senzacije objavljivane su i šokantne fotografije s obdukcije slavnih osoba koje su umrle, a na naslovnici magazina objavljena je i slika bivšeg američkog predsednika Buša, uz naslov ”Buš na kokainu”. Afera je izbila i 2003. godine kada je objavljen identitet žrtve seksualnog nasilja, što u Americi nije do tada bio običaj.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *