NAJNOVIJA VEST: Albanci kamenovali srpske autobuse, ima povređenih

NAJNOVIJA VEST: Albanci kamenovali srpske autobuse, ima povređenih

28 juna 2013

gracanica_largeyObeležavanje Vidovdana na Kosovu i Metohiji prate brojni događaji, a centralno okupljanje je bilo u manastiru Gračanica. Međutim, ni ove godine obležavanje nije prošlo bez incidenata, javljaju „Novosti“.

Albanci napadaju kamenjem srpske školske autobuse na povratku sa Gazimestana. Oštećeno je pet autobusa, ima i povređenih.

Povređenima se pruža pomoć u Domu zdravlja u Gračanici. Svedoci kažu da su grupe Albanaca čekale srpske autobuse u zasedama, neki su čak pratili kolima autobuse i bacali kamenje, napisao je na svom twitter nalogu iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić.

Direktor Vladine Kancelarije za KiM poručio je danas iz Dečana Srbima u pokrajini da nikada neće ostati sami i da ih Vlada Srbije neće ostaviti.

„Vlada Srbije će biti u Dečanima kao što će biti u Mitrovici i bilo gde drugde na Kosovu i Metohiji“, poručio je Vulinu Dečanima.

On je rekao da današnje obeležavanje Vidovdana protiče mirnije nego prošle godine i da bi voleo da to nije polod pritiska međunarodne zajednice na Prištinu već plod promenjenih okolnosti i promenjenog shvatanja sveta.

„Voleo bih da privremene institucije u Prištini shvate da nasilje ništa ne rešava i da nasiljem mogu samo da otežaju svakom ko živi na prostoru Kosova i Metohije“, rekao je Vulin.

On je istakao da je međunarodna zajednica uložila veliki pritisak da ne dođe do velikih incidenata na ovaj Vidovdan, što dobrim delom govori o promenjenoj ulozi Srbije i njenom povećanom ugledu i više nije jednostavno dizati ruku na Srbiju.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *