УДАРНА ВЕСТ! Америка усвојила резолуцију против Србије

УДАРНА ВЕСТ! Америка усвојила резолуцију против Србије

23 октобра 2019

Представнички дом америчког Конгреса први пут је једногласно усвојио резолуцију о убиству браће Битићи, тројице америчких држављанина са Косова, у којој се, како тврди приштинска Газета Експрес, наводи да су та убиства подржана од стране државе.

Тиме се, како се наводи, отвара пут за то да оба дома Конгреса усвоје резолуцију.

У резолуцији се, поред осталог, како преноси Газета Експрес, истиче да би „напредак у решавању овог случаја, или недостатак, требало да остане значајан фактор који одређује даљи развој односа између САД и Републике Србије“.У канцеларији Лија Зелдина, подносиоца иницијативе за усвајање тог документа, документ је најављен још пре неколико недеља.

У документу који је раније поново усвојио Одбор Представничког дома за спољне послове наводи се да од напретка у решавању убиства америчких држављана Илија, Агрона и Мехмета Битићија треба да зависи развитак односа САД и Србије.

„Неприхватљиво је да ниједна особа никада није проглашена кривом за убиство браће Битићи или било којих других злочина повезаних с њиховом смрћу и да се нико не суочава са оптужбама за те злочине”, наводи се у резолуцији, између осталог.

У резолуцији се додаје да би решење тог убиства Србија требало да постави као приоритет. „Влада Србије и њена релевантна министарства и канцеларије, укључујући Тужилаштво за ратне злочине Србије, требало би да поставе као приоритет истрагу и кривично гоњење званичника за које се верује да су одговорни за те смрти”, наводи се у тексту.

Наводи се и да некадашњи командант Жандармерије Горан Радосављевић Гури, чија је јединица контролисала област у којој су пронађена тела браће Битићи, ради као консултант једне фирме у Београду и да је високо позиционирани члан владајуће Српске напредне странке.

После поновног усвајања резолуције у Одбору за спољне послове, породица браће Битићи захвалила се на ангажману америчком конгресмену Елиоту Енгелу и представнику Лију Зелдину на подршци у њиховом покушају да остваре правду.

KOMENTARI8 коментара

 1. persida says:

  USA je leglo zla i svakojakog nepocinstva. Ziveo srpski narod, moramo se osvetiti.

  • Njena tetka says:

   Prvo da se osvestimo a onda ćemo lako da se osvetimo!

  • Ivana says:

   Šta kaže Vučić veliki naši prijatelji ko i Nemci a glup srpski narod samo ćuti.

 2. Borko says:

  Ratovali protiv Srbije i poginuli,nema tu ničega nejasnog. Amerika će na kraju izolovati samu sebe i biće ugušena u štrajkovima,protestima i neredima na sopstvenoj teritoriji.

  • Aleks says:

   Samo crnčugama oružje pokloniti u USA ...pa nek se čeraju po soliterima dosadno im pa zabadaju nos u sve. Ako je iko onda su Srbi odgovarali i optuzeni vidi se ko je u hagu osto a ko nije. Marš zlotvori

 3. Za Srbiju says:

  Prvo da se vidi, koje su oni (Bitići) zločine počinili u Srbiji. A onda, kako će NATO da odgovara za zločine tokom agresije u Otađžbinskom ratu devedesetih.

 4. Marko st says:

  Naoruzani u maskirnim uniformama ilegalno prelazili granicu,naisli na redovnu vojsku drzave u koju su upali kao teroristi i bili neutralisani. Sta tu kome nije jasno?

 5. Branicevac says:

  Braca Bitici su usli na Srpsku teritoriju sa ORUZIJEM!Znaci kao teroristi!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u