НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Америка увела санкције тзв. КОСОВУ

NAJNOVIJA VEST! Amerika uvela sankcije tzv. KOSOVU

10 marta 2020

Sankcije koje su prištinskim vlastima nedeljama najavljivali zvaničnici SAD ako ne ukinu takse na srpsku robu stupile su na snagu u utorak.

Sankcije su stupile na snagu s obzirom na to da je obustavljen program Milenijum čelindž korporejšn (MCC) sa investicijama na Kosovu u vrednosti od oko 200 miliona evra, koji je zvanično trebalo da danas počne.Kako prenosi Kosovo onlajn, na osovnu prepiske MC C-a, u koju je američki biznis portal “InFocus”, imao uvid, bilo je planirano da danas počne sa investicijama na Kosovu u tri ključna projekta ukupne vrednosti oko 200 miliona evra.

Projekti MCC-a, kako se navodi, kreirani za ovu godinu fokusirani su na energetski sektor, posebno na elektroenergetski sistem na Kosovu, a njihov cilj bio je energetska stabilnost i investicije u proizvodnju kako bi se stvorio energetski balans Kosova sa Evropom.

Međutim, kako piše “InFocus”, najavljene sankcije počele su od utorka.

Pored ekonomskih sankcija, danas su SAD zapretile Kosovu povlačenjem svojih vojnika, ako se taksa ne ukine odmah i bezuslovno, podseća Zeri.

(Tanjug)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Duh proroštva says:

    Pa naravno, sankcije na sankcije. Da li će i njihove biti tako nemilosrdne, dovoljno je valjda da prištinskim guzovanima ukinu plate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *