УДАРНА ВЕСТ – ДОКАЗ ДА ЈЕ „ВЕЛИКИ РАТ“ ПОЧЕО! У Алепу заробљени официри из САД, Британије, Немачке, Француске, Турске, Израела…

UDARNA VEST – DOKAZ DA JE „VELIKI RAT“ POČEO! U Alepu zarobljeni oficiri iz SAD, Britanije, Nemačke, Francuske, Turske, Izraela…

19 decembra 2016

alalam_636119837112036077_25f_4x3

Zemlje članice Saveta bezbednosti UN usaglasile su nacrt rezolucije o posmatračima u Alepu, nakon što je Francuska uzela u obzir primedbe Rusije.

Glasanje je zakazano za sutra u popodnevnim satima po srednjeevropskom vremenu.

Ambasadorka SAD pri UN Samanta Pauer izjavila je: ”Očekujemo da će tekst rezolucije biti prihvaćen jednoglasno”.

Ruski ambasador pri UN Vitalij Čurkin rekao je da s konačno pojavio „dobar tekst”.

Upitan – da li će se u Alepu pojaviti međunarodni posmatrači – Čurkin je rekao: „Sve će biti odlično”.

Francuska je svojim nacrtom rezolucije tražila da generalni sekretar UN Ban Ki-mun „odmah rasporedi posmatrače koji bi pratili evakuaciju civila iz opkoljenih delova Alepa i da li se poštuje međunarodno pravo”.

Rusija je insistirala na stavu da slanje posmatrača UN u Alep mora dobiti prethodnu saglasnost sirijske vlade.

Ruski nacrt teksta isključio je bilo kakvi posmatrače tokom evakuacije civila iz Alepa, a generalnog sekretara UN pozvao da osigura bezbednost i druge aranžmane u ”koordinaciji sa zainteresovanim stranama”, uključujući sirijsku vladu koja sada kontroliše istočni deo Alepa.

U međuvremenu su se u medijima pojavile informacije da je sirijska armija u Alepu zarobila više stranih svojnih stručnjaka – oficira i instruktora.

Primera radi, onlajn izdanje 21st Century Wire tvrdi da su sirijski komandosi zarobili 14 instruktora iz zemalja koje su u sastavu američke bliskoistočne koalicije. Navodno su se svi skrivali u jednom bunkeru u istočnom Alepu.

Isto izdanje je objavilo da je većina u iz Saudijske Arabije, ali ih ima i iz Jordana, Maroka, Katara, Sjedinjenih Država i Izraela.

Međutim, poznati sirijski novinar i aktivista Said Hilal Alšarifi tvrdi da se radi o oficirima iz SAD, Francuske, Velike Britanije, Nemačke, Turske, Saudijske Arabije, Maroka, Katara i Izraela.”

Ovo je spisak uhapšenih:

Mutaz Kanoğlu – Turkey
David Scott Winer – USA
David Shlomo Aram – Israel
Muhamad Tamimi – Qatar
Muhamad Ahmad Assabian – Saudi
Abd-el-Menham Fahd al Harij – Saudi
Islam Salam Ezzahran Al Hajlan – Saudi
Ahmed Ben Naoufel Al Darij – Saudi
Muhamad Hassan Al Sabihi – Saudi
Hamad Fahad Al Dousri – Saudi
Amjad Qassem Al Tiraoui – Jordan
Qassem Saad Al Shamry – Saudi
Ayman Qassem Al Thahalbi – Saudi
Mohamed Ech-Chafihi El Idrissi – Moroccan

Posebno je ukazao: „U jednom podrumu u istočnom Alepu otkriven je štab visokorangiranih oficira NATO. Svi su zarobljeni živi. Vladi Sirije vilo je veoma važno da budu uhvaćeni jer će biti – u direktnim pregovorima – ’predstavljeni’ tim zemljama, a i javnosti”.

(INTERMAGAZIN / veteranstoday.com)

KOMENTARI18 komentara

 1. Bubamara says:

  E nek su zarobljeni pa nek ojasne šta im je bio zadatak

 2. Beli Orao says:

  Da mi je sad biti u Alepu i da mi ih daju samo napred pola sata da budem sa njima sam!

  • Don't Mess with Russia says:

   Da ti je biti. E da ti je. Zasto ne odes pa se prikljucis Rusima pa udri do mile volje. Takvih Srba kao ti je najvise. Neka drugi ratuju, a vi bi da sudite i presudjujete.

   • Lajla says:

    Kako da ide ,molim te ,pa zar ne vidis da umalo te hijene ne urusise i Putina i Rusiju.U Siriji je takav rat ne zapamcen u istoriji,Rusi i Sirijci su vodili rat protiv vojski 4 kontinenta,S,Amerka,E,ropa_fr.NJem.Englz.Turska.Afrika jeli vidis popis drzava? Australija jos.Diplpmatija,medijski rat,EGZODUS NARODA I SVE KRIVA RUSIJA dali postoji na svetu oruzje koje tamo nije upotrebljeno protiv Rusije i Sirije osim AB,ali Putin se ne sali"ivi cete nestati" I samo sljepac ne vidi kome je Bog dao moc. i SAD NEKA KRENU nato i KGK uspravnica na Rusiju,daj Boze da i oe satru.

 3. Anđe says:

  Za konačni veliki rat traži se veliki neprijatelj, na kraju će svi da se ujedine da zarate na Cara nad carevima i Gospodara nad gospodarima, jer on dolazi sa nebesa da pokori sva carstva na zemlji. To će biti konačna, najveća bitka kakve nikada nije bilo ranije niti će biti. "14 to su, naime, demonski duhovi koji čine čudne znake, koji izlaze carevima svega sveta - da ih skupe na boj na veliki dan Boga Svedržitelja." Otkrivenje 16.

  • Don't Mess with Russia says:

   Pitanje je koliko je Otkrovenje tacno i ko ga je pisao. Kada je odrzan Prvi Vaseljenski Sabor onda su sve Istocne crkve trazile da se Otkrovenje ne upisuje u Bibliju jer je lazno jer ga nije pisao Sveti Jovan Bogoslov vec neko u Rimu. Usporedjujuci Otkrovenje i druge Jovanove tekstove ispada da ih nikako nije pisala ista osoba. Na tom saboru oko Otkrovenja je nastala tolika svadja da za malo jos tad nije doslo do raskola. Rimu je smetala jedna od Poslanica koja direktno pogadja Vatikan i zapadnu crkvu. Na kraju su se dogovorili da i Otkrovenje i tu poslanicu ubace u Bibliju, ali Istocna Crkva je zabranila da se Otkrovenje ikada cita na liturgijama, a zapadna je zabranila citanje te poslanice.

   • vlada says:

    Familija Pizo je prepravljala Otkrovenje ali je verovatno ono dozivelo redigovanje.

 4. Vesko says:

  Sve te hijene na SUD ZA RATNE ZLOCINE protiv sirijske vojske, civila i drzave!

  • Gama says:

   Koji sud? U Hagu? Ko jos vjeruje u sudove i pravdu? Osim Bozje, druge pravde nema. Treba ih odma pobiti dok im pridju sve do jednog. Taman posla jos ih hraniti i suditi, praviti proces, razvlaciti i na njih gubiti vreme.Odma metak i gotovo.

   • Slavica says:

    Prvo da kazu ko ih je finansirao, kome slali izvestaje pa ih ubiti.

   • milos says:

    slazem se u poptunosti ....

  • Ry says:

   U obzir dolazi samo SIRIJSKI sud za ratne zločine, i da mu sjedište bude u Alepu!

  • Vasilije says:

   TO NIJE LOSA IDEJA !!!! DA SE TRAZI OSNIVANJE HASKOG TRIBUNALA ZA STRANE PLACENIKE PRVENSTVENO AMERE KAO GLAVNE ZLOCINCE!!!

   • Lajla says:

    Visoko rangirana vojna lica.Generali SAD, NATO,Engleske i Izraela,ovi drugi su iz serije ALO,ALO.

 5. trigav says:

  time veliki rat ne počinje, nego završava.

 6. Rusofil says:

  Hapsi

 7. BOJAN says:

  pobiti GOVNA

 8. Vasilije says:

  ja se nadam da ce ih Sirijci izmasakrirati na identican nacin kao sto je masakriran puk. Gadafi. I da ce se Hilari identicnogrohotom smijati kad bude gledala na TV-u

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *