НАЈНОВИЈА ВЕСТ – ЕВРОПСКИ ПАРЛАМЕНТ одбацио хрватски план да се осуди Додик!

NAJNOVIJA VEST – EVROPSKI PARLAMENT odbacio hrvatski plan da se osudi Dodik!

20 oktobra 2016

pol-propao-plan_620x0

Hrvtaski poslanici u Evropskom parlamentu, predvođeni Dubravkom Šuicom (HDZ), „zabrojali“ su se kad su najavljivali zasebnu rezoluciju kojom su želeli da osude referendum u Republici Srpskoj i „secesionističku politiku Milorada Dodika“. Prema saznanjima „Novosti“, oni za ovaj poduhvat nisu dobili podršku ostalih poslaničkih grupa, zbog čega će morati da odustanu od svoje namere.

To nam je potvrdio i Kristijan Dan Preda, izvestilac EP za BiH:

– Evropska narodna partija (EPP) zatražila je pre tri nedelje debatu o ovoj temi, ali druge političke grupe u EP nas nisu podržale. Sledećeg meseca imaćemo prvu raspravu o godišnjem izveštaju o BiH i siguran sam da će se razmatrati i pitanje referenduma – kaže Preda.

Posle svega, oglasila se i Šuica, koja je izrazila očekivanja da će se delovi rezolucije bar naći u godišnjem izveštaju EP o BiH:

– Naći će se način kako da se Dodik upozori na štetno ponašanje. Sigurna sam, što očekuje i moja grupa, da će referendum doživeti osudu.

Šuica je dodala da evroposlanici „ne mogu u miru i pasivno da posmatraju takvo ponašanje“. Ona je ponovila da je referendum u BiH bio neustavan, nelegalan, pravno suvišan i politički zapaljiv, poručivši da je to samo jedan od pokazatelja nerešenih odnosa u BiH.

Zvaničnu odluku o Šuicinom predlogu rezolucije danas će dati konferencija predsednika poslaničkih grupa u EP, ali je rezultat već poznat – ona se neće naći pred evropskim poslanicima.

ŠUICA PRETI BLOKADOM I SARAJEVU

ŠUICA je svoje obraćanje povodom neuspeha njene inicijative iskoristila i da zatraži veća prava za Hrvate u BiH. Ona je poručila da će Hrvatska, kao punopravna članica EU, ovo postaviti kao uslov za članstvo BiH u Uniji.

(Večernje novosti)

KOMENTARI12 komentara

 1. Kulak says:

  INA da ne bi bila RUSKA, treba da bude što MANJA. To je ta mađarsko-američka teorema koja treba da muči beznačajnu Šuicu.

 2. Jure says:

  Nije odbacio, već odgodio.

  • Republika Srpska says:

   Aha,bas,tesite se male Usrase, kao i za Herceg bosnu sto se tesite ili je "zaboravljte" dok kod nas u Republiku Srpsku cela slavonija dolazi po hleb da se prehrnite i ne kopate bas svi po kontejnerima u EUro-hrvackom stilu :-))) ... a sta vam drugo i preostaje, osim da zivite u zabludama da vi nesto znacite u eu parlamentu :-)))

   • paun says:

    Ne treba sa omalovažavanjem govoriti o bilo kome, pa makar to bili i hrvati. I njima nije lako. Jako dugo su ih "palili" na nacionalim ali se to ne maže na hleb pa su se neki opametili a i ostali će. Treba vremena. Svuda se teško živi i svi smo u istom loncu. Na vlast su dovedeni zapadni poslušnici u svim zemljama bivše SFRJ. RS ima sreću sa Dodikom, jedinim liderom državnikom. Zbog toga će i on lično a i RS imati problema sa zapadom. Hrvatski predstavnici u EU su divan primer. Verovatni je i njima samima glupo to što rade ali kad se mora i još se dobro plati, nije teško. Vidim da nisi ostrašćen kao neki koji se primaju na komentare koje verovatno piše srpska služba da opipa puls naroda. Žalosno bi bilo da su to stvarno komentari nekih bolesnih osoba koji svoj jad i muku prazne na srpskim sajtovima. Možda im je to terapija i takvima treba pomoći a sigurno ne pridružiti im se u pljuvanju i psovanju. I nek je svima Bog u pomoć.

 3. Derim says:

  Pa jbem vam seme pogano zar vas vise nije stid da uvek prvi lajete na Srbe. Koliko ste iskreni i pravedni DABOGDA vam porodica toliko srećna bila!

 4. Portopranco says:

  Kuća joj gori, Sanaderi, Vidoševići, Karachmarki, Crnoje i ostali kokošari opljačkali cilu rvacku, dužni su 45 milijardi dolara Bogu i Đavolu,a ona govori o Dodiku i Republici Srpskoj. Smeće unijatsko.

 5. Kulak says:

  Nebitna je. Ona je smeće, niko i ništa.

 6. Aleksandar V. Pavlovic says:

  Hrvati... Ah ti Hrvati... Ah ti zvanicni Hrvati... Ah ti zvanicni evropski Hrvati... Tako laksativno djeluju!

 7. Lilian says:

  Govna Hrvatska

 8. deda mraz says:

  Govna smrdljiva i svapski konjusari ti smrdljivi pokatoliceni srbi

 9. Bajurina says:

  Nemojte bre teko braco Srbi , pa nije narod kriv!!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *