НАЈНОВИЈА ВЕСТ – Харадинај ухапшен у Француској по српској потерници!

NAJNOVIJA VEST – Haradinaj uhapšen u Francuskoj po srpskoj poternici!

4 januara 2017

12kosovo-600

Francuska policija je uhapsila je u sredu bivšeg haškog optuženika i predsednika Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja, javljaju albanski mediji.

Albanski mediji su javili da je Ramuš Haradinaj uhapšen na osnovu“N1″.

Hapšenje Haradinaja potvrdio je i portparol Alijanse za budućnost Kosova, Ismet Ahmeri.

Francuske vlasti obavestile su kosovske institucije o hapšenju Haradinaja, piše list Insajderi i dodaje da nema zvaničnu potvrdu ministarstva pravde.

Ramuš Haradinaj je u junu 2015. godine uhapšen u Sloveniji, takođe po interpolovoj poternici Srbije.

Srbija tereti Haradinaja zbog ubistava i teških zločina na Kosovu tokom 1998, 1999.

Ramuš Haradinaj je bivši vođa OVK i bivši kosovski premijer.

Haški sud je oslobodio Haradinaja optužbi za ratni zločin 2012. godine. Tada su Haradinaj i njegovi bivši pomoćnici Idriz Baljaj i Lahi Brahimaj pušteni na slobodu.

Tribunal je izrekao oslobađajuću presudu po svim tačkama optužnice, od kojih je glavna da je bilo udruženog zločinačkog poduhvata.

Optužnica za Haradinaja ticala se zločina koji su počinjeni od 1. marta do 30. septembra 1998. u vreme kad je on bio komandant takozvane operativne zone Dukađin (Metohija).

To je bio drugi put da je Haradinaj oslobođen optužbi.

Prethodno, po okončanju prvog suđenja, po optužnici za zločine na širem području zapadnog Kosova, Haradinaj i Baljaj su oslobođeni optužbi i pušteni na slobodu, dok je Brahimaj bio osuđen na šest godina zatvora.

Ramuš Haradinaj je u junu 2015. godine uhapšen u Sloveniji, takođe po interpolovoj poternici Srbije. Posle dva dana vraćen mu je pasoš i dozvoljeno mu je da napusti Sloveniju.

Haradinaj se u novembru 2012. vratio u Prištinu, pošto ga je sud po drugi put oslobodio svih tačaka optužnice za zločine počinjene u logoru OVK u Jablanici.

Vlasti u Beogradu podigle su protiv Haradinaja 108 krivičnih prijava zbog sumnje da je izvršio krivična dela terorizma, udruživanja radi neprijateljske delatnosti i ubijanja civila.

KOMENTARI7 komentara

 1. Kulak says:

  Šiptari će za koljača masno platiti pa će biti oslobođen.

 2. marinko says:

  hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh- bice pusten ko i orlic ko beograd pita zasto

 3. Markoni says:

  Ubrzo ce ga i pustiti!

 4. Trifun says:

  Sve dok srpski kvislinzi simuliraju da se pridrzavaju zakona i Ustava Srbije putem ovakvih poternica koje im sluze samo da trguju sa nasim neprijateljima a ne da bi gradili pravnu drzavu u Srbiji i pokazali ne samo gradanima Srbije nego i svijeta da je Srbija ozbiljna drzava, nece nam krenuti. Daj Boze da nisam u pravu.

 5. PFC says:

  Bljak! Mlaćenje prazne slame! Kako ga"apse" tako ga puste! Žvaka za blesave Srbe! Nego, niko ne pominje Miškovića?

 6. Marko says:

  On je sad uhapsen da bi svetski zlikovci pokazali srbiji da je na pravom putu-nestanka i da samo tako nastavi...a ovoga ce vec lako osloboditi-nedostatak dokaza

 7. Beli Orao says:

  I sad će na brzinu da plate i{je milione francuskom pingvinu i biće brzo pušten na slobodu!!! A Srbi vi čekajte još ! Malo sutra !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *