НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Ирачке снаге напале Американце!

NAJNOVIJA VEST! Iračke snage napale Amerikance!

2 februara 2019

Iračke Narodne mobilizacione jedinice (PMU) danas su blokirale patroliranje američkih vojnika u Mosulu.

Zamenik komandanta PMU, Ravzan al Anzi, rekao je da patrole vojnika SAD u Mosulu smatraju provokacijom i da su ih zato prisilili na povlačenje.On je rekao da su se američki vojnici prepali i da su zahtevali vazdušnu podršku pa su u pomoć poslati helikopteri koji su samo pratili situaciju i pokrivali američko povlačenje.

PMU je optužio Amerikance da svojim patroliranjem i aktivnostima stvaraju nesigurnost u Iraku i prikrivaju neuspeh svojih operacija.

Ovo nije prvi incident PMU sa Amerikancima, krajem 2018. oni su više puta blokirali kretanje američkih trupa u Iraku tvrdeći da im je cilj prikupljanje informacija o položajima i snazi PMU. PMU je šiitska formacija,bliska libanskom Hezbolahu i Iranu, koja je imala odlučujuću ulogu u porazu ID, ali i u sprečavanju secesije iračkog Kurdistana.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. Miraš says:

    Biće jednom i američko povlačenje iz Iraka. Ove godine napustiće Siriju i Avganistan. Iz Iraka ne bi da odu jer tu bi da preseku veze Irana sa Sirijom i Libanom i mogu odatle i da napadaju Iran. Ali ići će smraderi napolje i iz Iraka.

  2. Budi Bog s nama says:

    Glume a i ponašaju se kao okupatori ti amerikanci koji su istrebili prave amerikance na severu, odnosno indijance, pa sad vršljaju i njuškaju po svetu, bravo Iračani, živeo Irak i iračke snage!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *