НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Медведев распустио руску владу!

NAJNOVIJA VEST! Medvedev raspustio rusku vladu!

15 januara 2020

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev je nakon obraćanja ruskog predsednika Vladimira Putina saopštio da raspušta Vladu Rusije.

„Poštovani predsedniče, poštovane kolege, svi ste bili svedoci koju je poruku izneo Vladimir Putin, koji su naši prioriteti i kakve su fundamentalne izmene u Ustavu Ruske Federacije. Te izmene, kada budu usvojene, odraziće se na balans vlasti“, rekao je Medvedev.„Mi kao Vlada dužni smo da omogućimo predsedniku naše zemlje šansu da preduzme sve mere koje su mu na raspolaganju da bi se to sprovelo u delo. S tim u vezi sam i doneo odluku o raspuštanju Vlade“, dodao je.

Istovremeno, ruski predsednik je zatražio od odlazećih ministara da ispunjavaju svoje obaveze sve dok se ne formira nova Vlada.

On je dodao i da će se uskoro sastati sa svaim članom Vlade koji je od danas u ostavci.

Ujedno je i zahvalio svim članovima Vlade za zajednički rad, iako nije sve baš, kako je dodao, urađeno kako je planirano.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Slobodanka says:

    Mihail Vladimirovič Mišustin je novi kandidat za premijera Rusije. To je predlog Vladimira Vladimiroviča Putina koji treba da razmotri Državna duma. Dva Vladimiroviča na čelu Rusije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *