НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Нападнут аеродром у Сирији! РАКЕТЕ НАПРАВИЛЕ ХАОС

NAJNOVIJA VEST! Napadnut aerodrom u Siriji! RAKETE NAPRAVILE HAOS

8 marta 2019

Po prvi put ove godine, džihadisti su napali aerodrom u južnom delu pokrajine Alepo. Prema vojnom izveštaju iz Alepa, džihadisti su ispalili nekoliko raketa „grad“ na aerodrom Najrab u južnom delu provincije.

U izveštaju se navodi da su projektili pogodili aerodrom i obližnji grad Al-Malikija, što je rezultiralo smrću najmanje dvoje civila i hospitalizacijom još ostalih sedam. Kao odgovor na napad džihadista, Sirijska arapska vojska počela je da granatira njihove položaje na području Rašiden 1, istraživačkom centru i zapadnom gradu Alepa u Al-Mansouri.

(Pravda)

KOMENTARI8 komentara

 1. samostalan says:

  Natanjahu opet drzi lekciju kukavici Putinu. Samo budala moze da veruje da dzihadisti sami prave rakete.

 2. samostalan says:

  Rusi i Sirijci u barem 10 puta do sada rekli da su oslobodili Alepo. Koji lazovi.

 3. Miraš says:

  Al-Najrab je selo jugoistočno od glavnog grada Alepa, udaljeno je 10 km od centra grada. Sa urbanim razvojem grad se proširio tj. obuhvatio je i to selo od oko 10 hiljada stanovnika tako da je ono sada deo grada. "Nayrab" ili "neyrab" na arapskom jeziku znači ravno zemljište ili voda kroz dolinu. Naziv uopšte ne čudi jer ovo selo je poznato po proizvodnji povrća posebno po proizvodnji krastavaca. Osim povrća razvijena je i proizvodnja maslina i pistaća. Mesto je poznato i po tome što je u njemu "zasadjen" i aerodrom, bio je to najpre francuski vojni aerodrom, a nakon sticanja nezavisnosti Sirije on je postao "Aleppo International Airport". Nakon rata iz 1948 u Najrabu ima dosta doseljenih Palestinaca.

 4. Miraš says:

  Tokom sirijskog rata Al-Najrab je postao poznat po Brigadi AL_Kuds koja se pretežno sastoji od sunitskih palestinskih boraca iz palestinskog izbegličkog logora Al-Najrab. Borbe za oslobodjenje grada Alepa su najduža i najkrvivija bitka tokom sirijskog rata (2012-2016). Tokom tih borbi i palestinska brigada Al-Kuds je dala svoj doprinos. Tokom celog sirijskog rata ta brigada je učestvovala u brobama na mnogim drugim frontovima. Sećam se slike jednog mladog Al_Kuds borca, mislim da je nastala početkom 2018 godine iz borbi za oslobodjenje okoline grada Damaska. On nosi patike, ali iz jedne patike viri gvozdena proteza, verovatno nema samo donji deo noge tj. stopalo. Bez obzira na takvu invalidnost on nastavlja da se bori. Humanost Evrope ima veoma važnu drugu stranu, Evropa je primila sirijske izbeglice da bi Siriju ostavila bez ljudi koji bi bili sposobni bilo da rade ili da se bore. Ne mogu da zaboravim tu sliku tačnije tu požrtvovanost.

 5. Miraš says:

  Veliki problem je to što pobunjenici u Idlibskoj zoni, a koja se proteže i do blizu grada Alepa, imaju teško naoružanje. To znači da ako bi snage SAA pokrenule konačne borbe za oslobodjenje te prilično naseljene zone da bi bilo jako puno i materijalnih razaranja, A Sirija je već i bez toga prilično razrušena. Oni koji su podržavali i dan danas podržavaju teroriste u toj zoni napravili su veliku pakost i od toga ni sada ne odustaju. Sećamo se kako su isti organizatori medijski groktali prilikom nekoliko meseci završnih brobi sa oslobodjenje samog grada Alepa. Fanatični ludaci i dan danas maštaju kako će ponovo zauzeti grad Alepo.

 6. Rale says:

  Zar Rusi ne objaviše da isil više ne postoji u Sriji...Rusi mi sve više liče na Vučića...

  • Slobodanka says:

   Nije reč o "crnim" Isis ratnicima, nego o "zelenim" i mnogobrojnim teroristima u konfliktnoj zoni Idlib . Trenutno u Siriji postoje dve zone u zelenoj boji. Idlibska zona na severozapadu Sirije i Tanf zona na sred juga Sirije . U ovoj drugoj je američka baza + teroristička grupa "zelenih" + u poledjini baze je veliki izbeglički kamp Rukban.

 7. samostalan says:

  I Amerikanci i Rusi se hvale da su pobedili teroriste. Za Amerikance znamo da su lazovi, a Rusi se sada u tome tek dokazuju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *