НАЈНОВИЈА ВЕСТ! ОДЛОЖЕН ДИЈАЛОГ БЕОГРАДА И ПРИШТИНЕ

NAJNOVIJA VEST! ODLOŽEN DIJALOG BEOGRADA I PRIŠTINE

25 septembra 2020

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da je sastanak ekspertske runde dijaloga Beograda i Prištine, planiran za ponedeljak, 28. septembar u Briselu, odložen.

„Zbog povećanog opreza u vezi sa Kovidom-19, sastanak dijaloga zakazan za ponedeljak biće odložen“, objavio je Lajčak na Tviteru.​U Kancelariji specijalnog predstavnika navode da je do odlaganja došlo zbog karantina nekog od učesnika sa strane EU posrednika u dijalogu, naveo je Tanjug.

U Briselu je u ponedeljak, prema ranijim najavama Lajčaka, trebalo da se razgovara o finansijskim potraživanjima i imovini, ali ne i o Zajednici srpskih opština (ZSO).

„Zajednica srpskih opština neće biti na agendi, jer jedna strana nije spremna da o tome razgovara. To pitanje mora biti rešeno kao deo sveobuhvatnog sporazuma kao što je i dogovoreno na sastanku lidera“, napisao je u četvrtak Lajčak na Tviteru.

Priština odbija da razgovara o ZSO, smatrajući to „zatvorenom temom“.

KOMENTARI4 komentara

 1. Kosovac says:

  Znači, ova gnjida Lajčak je odložio ove važne razgovore o Kosovu.

 2. persida says:

  Kako cemo bez dijaloga, nije mi jasno. Obucicu crninu.

  • Gardista says:

   Na redu je Vucic. Ko su oni da pricaju sta ce? Nista nije reseno sta kaze EU.

 3. Ivana says:

  Sad ide red glume busanje u prsa kukavička a onda ide novo popuštanje šiftarima pa svi znamo slinu čovek je bolesnik a tek kakvi smo mi koji ga slušamo pomoz Bog.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *