НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Порошенко побегао из Украјине

NAJNOVIJA VEST! Porošenko pobegao iz Ukrajine

13 marta 2020

Advokati bivšeg ukrajinskog predsednika Ukrajine saopštili su da Petro Porošenko neće moći da prisustvuje saslušanju u Državnom istražnom birou jer je napustio zemlju, a razlozi za sada nisu poznati, preneo je list „Moskovski komsomoljec“.

Dan ranije pres-služba Državnog istražnog biroa saopštila je da su Porošenka pozvali na saslušanje, ali da nije precizirano zbog čega.Prema navođenju medija, velika je verovatnoća da bi bivši ukrajinski lider tom prilikom bio uhapšen.

Gde je nestao Porošenko

Advokati Porošenka najpre nisu želeli da otkriju u kojoj zemlji se on nalazi. „Moskovski komsomoljec“ saopštio je da postoji šansa i da je otputovao iz privatnih razloga.

Kasnije su advokati za portal „Strana“ izjavili da on propušta saslušanja jer se nalazi u inostranstvu.

Prema podacima stranke bivšeg ukrajinskog lidera „Evropska solidarnost“, Porošenko je osmog marta otputovao u Španiju, i to preko Frankfurta.

Izvori navode da nema podataka o tome da li je ukrajinski političar ostao u Španiji, ali se zasigurno zna da se nije vratio u Ukrajinu.

Ukrajinski Državni istražni biro ranije je saopštio da se bivši predsednik nije odazvao na tridesetak saslušanja za 16 krivičnih dela.

KOMENTARI10 komentara

 1. Slobodanka says:

  Nestade bez traga bivši gospodar Ukrajine. A samo godinu dana ranije, početkom januara 2019 godine, primio je tomos o autokefalnosti Ukrajinske pravoslavne crkve iz ruku vaseljenskog patrijarha Vartolomeja u crkvi Svetog Đorđa u Istanbulu. To mu nije pomoglo da pobedi na izborima u Ukrajini tri meseca kasnije, nego pobedio je Zelenski. Tek kako li će proći još jedan prepravljač pravoslavlja i to nekršteni?

 2. persida says:

  Ja, zabole ga, nakrao se para, a od Putina pravio majmuna. Uzeo je lovu, ono sto je hteo. Sad se sunca na obali u drustvu mladih lepotica.

  • Milan says:

   U Španiji je zima (kraj zime), nema ni tamo sada sunčanja. Namajmunisao je sam sebe, i svoje sunarodnike. Kad će smeti da se vrati u Ukrajinu? Dok Putin će moći ponovo da se kandiduje za predsednika Rusije 2024 godine.

   • persida says:

    A sto bi se vratio, takvima su pare njihova domovina, a on to ima iha ha.

  • Ivana says:

   A kad će Milo i Vučko?

  • persida says:

   On ne bezi od Putina, a i zasto bi, kad je u istom periodu kada je Ukrajina uvela Rusiji sankcije, on nesmetano prodavao svoje cokolade u Rusiji, zahvaljujuci Putinu koji mu je to dozvolio.

 3. M says:

  Potrošeno i ekipa,nisu zeznuli Putina-Rusiju,nego Ukrajinu!

 4. Dražen Jovan Petrović says:

  Ima li kraja mafijašu Milu? Ili će on živjeti vječno?

 5. Kulak says:

  Svi padaju,Milo ostaje.Ima li njemu kraja?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *