НАЈНОВИЈА ВЕСТ: Ратко Младић на самрти! Генерале, држи се!

НАЈНОВИЈА ВЕСТ: Ратко Младић на самрти! Генерале, држи се!

27 августа 2016

ratko-mladic-1438635545-713219Ратку Младићу (73), којем се у Хагу суди за ратне злочине у Босни и Херцеговини, живот виси о концу! Како се сазнаје, бившем команданту Главног штаба Војске Републике Српске здравствено стање се озбиљно погоршало, а прети му и опасност од можданог удара.

– Младићу је одузета десна страна тела, једва хода и прича. Има висок крвни притисак и шећер, веома је смршао и лоше изгледа. Потребно је да га лекари хитно прегледају, а његова одбрана тражи да то буду руски стручњаци – каже извор из Хага.

Ратков син Дарко Младић потврдио је јуче да је његов отац лоше и истакао да му је потребна здравствена нега.

– С обзиром на то да је већ имао два мождана удара и инфаркт срца у Хагу, стрепим за очев живот. Још један мождани удар би га сигурно убио. Дешавало се да пада у несвест након доласка са суђења и лекари са којима сам се овде консултовао кажу да је право чудо како је све то, у таквом стању и са таквом дијагнозом, издржао.

Он је на суђењу био изложен психичком и физичком напору, тако да је то додатно допринело да му се здравље наруши – рекао је Дарко Младић, који је прошлог месеца са децом посетио оца у затвору у Схевенингену, а да је до краја недеље у Хагу његова мајка Боса.

Младићев син истиче да је живот његовог оца у рукама Хашког трибунала и да они одговарају за његово здравље.

– Они су одговорни ако му се нешто деси. С обзиром на све, чудо је да до сада није дошло до фаталног исхода. Мој отац издржава суђење због јаке воље – наглашава Дарко Младић и открива да његов отац прима много писама из целог света и да свима одговара.

Извор из Хага додаје да Младић није у стању да учествује у припремању своје одбране, те да све то раде његови адвокати, а да он, уместо тога, чита књиге.

– Нема он снагу да спрема одбрану, сувише је изнурен. Међутим, никад не признаје да је лоше већ на питање како је одговара: „Не фали ми ништа, добро сам”. Међутим, он је у сваком случају особа која треба да буде у болници – додаје саговорник.

Одбрана предаје завршни поднесак Трибуналу 3. октобра, а након месец дана биће одржане завршне речи одбране и тужилаштва.

Пресуда Младићу, оптуженом за геноцид у Сребреници, прогон муслимана и Хрвата широм БиХ гранатирање, као и за узимање припадника Унпрофора за таоце, биће изречена крајем идуће године.

Урош Шуваковић из Удружења „Слобода” каже да би Младић могао да доживи судбину Слободана Милошевића.

– Према међународним конвенцијама, пре свега Лисабонском споразуму, сваки човек има право на слободан избор лекара. Милошевић то није имао и он је убијен у Хагу. У Хагу је преминуло чак 13 или 14 српских оптуженика. Младићу је потребна озбиљна здравствена нега ван зидина хашког затвора јер је тамо нема – каже Шуваковић.

Са друге стране, Ненад Голчевски, портпарол Хашког трибунала, изјавио је да сви притвореници у Хагу имају одговарајућу здравствену негу.

– Сви оптуженици, па и Ратко Младић, имају адекватну лекарску негу – рекао је Голчевски.

(Ало)

KOMENTARI11 коментара

 1. micky says:

  Veliki heroj...Neka ti je BOG na pomoci. I tebi i nama.

 2. Kosovac says:

  Ратка Младића је сам живот уписао у српске великане, о томе не могу да одлучују ни Муслимански изроди, ни Јован Деретић академик и америчка краљевска пришипетља, ни Европска Унија.

 3. enio says:

  nadam se da ce ova osoba vlastita criva i utrobu srat i bit toga svjestan....

  • Kajzer Milutin says:

   Надам се то теби дешава услед тровања од ботовског сендвича који си добио.

  • MRTVA HERCEGBOSNA says:

   nadam se da će ti materi oči ispasti od kašlja a ocu i deci utroba iz dupeta kada vam hrvacka i federacija prestanu da postoje kao onda NDH

 4. Kosovac says:

  О томе ко је Ратко Младић не могу одлучивати ни Хрватска говна.

  • enio says:

   idiote...Ante je ziv,TAchi je ziv,Ademi je ziv,Haradinaj je ziv....oric je ziv....samo srpska govna crkavaju u mukama....itekako odlucujemo.sad se grizi srbetino

   • Kajzer Milutin says:

    HAHAHAHA!!! Ko to vi? Što se predstavljaš da si Hrvat kad nisi. Ovaj komentar te otkrio da se lažno predstavljaš kao Hrvat. U Hagu je bilo mnogo hrvata, a ti si uspeo da navedeš samo jednog (očigledno da sem Gotovine nijednog ne znaš), ali zato tvoje šiptare sve odreda si naveo. HAHAHAHA!!!

    • enio says:

     znas ti bolje od mene srbetino imena,al znas i da ta imena ...ti heroji sta ih znas su kucama....srbi crkavaju po kazamatama...uzalud se tjesis...a ja san vam reka imena koja vam najvise bodu oci...mozda Norca jos triba....Glavasa....nastavi niz

     • Kajzer Milutin says:

      Šipac džaba ti taj dalmatinski dijalekt. Možda prodaješ sljadeljed na hrvatskom primorju pa hoćeš da se pohvališ naučenim dijalektom. A niz nastavi ti sam, pošto si se setio tih "heroja" preko googla.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u