НАЈНОВИЈА ВЕСТ: Ратко Младић на самрти! Генерале, држи се!

NAJNOVIJA VEST: Ratko Mladić na samrti! Generale, drži se!

27 avgusta 2016

ratko-mladic-1438635545-713219Ratku Mladiću (73), kojem se u Hagu sudi za ratne zločine u Bosni i Hercegovini, život visi o koncu! Kako se saznaje, bivšem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske zdravstveno stanje se ozbiljno pogoršalo, a preti mu i opasnost od moždanog udara.

– Mladiću je oduzeta desna strana tela, jedva hoda i priča. Ima visok krvni pritisak i šećer, veoma je smršao i loše izgleda. Potrebno je da ga lekari hitno pregledaju, a njegova odbrana traži da to budu ruski stručnjaci – kaže izvor iz Haga.

Ratkov sin Darko Mladić potvrdio je juče da je njegov otac loše i istakao da mu je potrebna zdravstvena nega.

– S obzirom na to da je već imao dva moždana udara i infarkt srca u Hagu, strepim za očev život. Još jedan moždani udar bi ga sigurno ubio. Dešavalo se da pada u nesvest nakon dolaska sa suđenja i lekari sa kojima sam se ovde konsultovao kažu da je pravo čudo kako je sve to, u takvom stanju i sa takvom dijagnozom, izdržao.

On je na suđenju bio izložen psihičkom i fizičkom naporu, tako da je to dodatno doprinelo da mu se zdravlje naruši – rekao je Darko Mladić, koji je prošlog meseca sa decom posetio oca u zatvoru u Sheveningenu, a da je do kraja nedelje u Hagu njegova majka Bosa.

Mladićev sin ističe da je život njegovog oca u rukama Haškog tribunala i da oni odgovaraju za njegovo zdravlje.

– Oni su odgovorni ako mu se nešto desi. S obzirom na sve, čudo je da do sada nije došlo do fatalnog ishoda. Moj otac izdržava suđenje zbog jake volje – naglašava Darko Mladić i otkriva da njegov otac prima mnogo pisama iz celog sveta i da svima odgovara.

Izvor iz Haga dodaje da Mladić nije u stanju da učestvuje u pripremanju svoje odbrane, te da sve to rade njegovi advokati, a da on, umesto toga, čita knjige.

– Nema on snagu da sprema odbranu, suviše je iznuren. Međutim, nikad ne priznaje da je loše već na pitanje kako je odgovara: „Ne fali mi ništa, dobro sam”. Međutim, on je u svakom slučaju osoba koja treba da bude u bolnici – dodaje sagovornik.

Odbrana predaje završni podnesak Tribunalu 3. oktobra, a nakon mesec dana biće održane završne reči odbrane i tužilaštva.

Presuda Mladiću, optuženom za genocid u Srebrenici, progon muslimana i Hrvata širom BiH granatiranje, kao i za uzimanje pripadnika Unprofora za taoce, biće izrečena krajem iduće godine.

Uroš Šuvaković iz Udruženja „Sloboda” kaže da bi Mladić mogao da doživi sudbinu Slobodana Miloševića.

– Prema međunarodnim konvencijama, pre svega Lisabonskom sporazumu, svaki čovek ima pravo na slobodan izbor lekara. Milošević to nije imao i on je ubijen u Hagu. U Hagu je preminulo čak 13 ili 14 srpskih optuženika. Mladiću je potrebna ozbiljna zdravstvena nega van zidina haškog zatvora jer je tamo nema – kaže Šuvaković.

Sa druge strane, Nenad Golčevski, portparol Haškog tribunala, izjavio je da svi pritvorenici u Hagu imaju odgovarajuću zdravstvenu negu.

– Svi optuženici, pa i Ratko Mladić, imaju adekvatnu lekarsku negu – rekao je Golčevski.

(Alo)

KOMENTARI11 komentara

 1. sinisa says:

  Al ga dobro neguju.

 2. micky says:

  Veliki heroj...Neka ti je BOG na pomoci. I tebi i nama.

 3. Kosovac says:

  Ratka Mladića je sam život upisao u srpske velikane, o tome ne mogu da odlučuju ni Muslimanski izrodi, ni Jovan Deretić akademik i američka kraljevska prišipetlja, ni Evropska Unija.

 4. enio says:

  nadam se da ce ova osoba vlastita criva i utrobu srat i bit toga svjestan....

  • Kajzer Milutin says:

   Nadam se to tebi dešava usled trovanja od botovskog sendviča koji si dobio.

  • MRTVA HERCEGBOSNA says:

   nadam se da će ti materi oči ispasti od kašlja a ocu i deci utroba iz dupeta kada vam hrvacka i federacija prestanu da postoje kao onda NDH

 5. Kosovac says:

  O tome ko je Ratko Mladić ne mogu odlučivati ni Hrvatska govna.

  • enio says:

   idiote...Ante je ziv,TAchi je ziv,Ademi je ziv,Haradinaj je ziv....oric je ziv....samo srpska govna crkavaju u mukama....itekako odlucujemo.sad se grizi srbetino

   • Kajzer Milutin says:

    HAHAHAHA!!! Ko to vi? Što se predstavljaš da si Hrvat kad nisi. Ovaj komentar te otkrio da se lažno predstavljaš kao Hrvat. U Hagu je bilo mnogo hrvata, a ti si uspeo da navedeš samo jednog (očigledno da sem Gotovine nijednog ne znaš), ali zato tvoje šiptare sve odreda si naveo. HAHAHAHA!!!

    • enio says:

     znas ti bolje od mene srbetino imena,al znas i da ta imena ...ti heroji sta ih znas su kucama....srbi crkavaju po kazamatama...uzalud se tjesis...a ja san vam reka imena koja vam najvise bodu oci...mozda Norca jos triba....Glavasa....nastavi niz

     • Kajzer Milutin says:

      Šipac džaba ti taj dalmatinski dijalekt. Možda prodaješ sljadeljed na hrvatskom primorju pa hoćeš da se pohvališ naučenim dijalektom. A niz nastavi ti sam, pošto si se setio tih "heroja" preko googla.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *