РУСИ НАЈАВЉУЈУ да Србија ускоро улази у њихов војни савез!

РУСИ НАЈАВЉУЈУ да Србија ускоро улази у њихов војни савез!

9 септембра 2016

2e92e544-6c13-11e4-bcb4-00163e135009

Николај Бордјужа, генерални секретар Организације за колективну безбедност и сарадњу, сматра да ће Србија следеће године бити активније укључена у безбедносне операције ове организације познате и као „Путинов НАТО“.

Србија има статус посматрача у тој организацији од 2013, а Бордјужа каже да је активна сарадња почела тек пре неколико месеци. У Организацији за колективну безбедност и сарадњу су, поред Русије, и земље које се сматрају блискима тој земљи, као што су Белорусија, Казахстан, Јерменија, Киргистан и Таџикистан, док су посматрачи Србија и Авганистан. У овој организацији били су и Азербејџан, Грузија и Узбекистан, али су иступили.

– Организација за колективну безбедност и сарадњу озбиљно сарађује са Србијом и та сарадња је почела на иницијативу председника Србије Томислава Николића. Представници Србије ове године били су присутни на командно-штабној вежби у Пскову и на вежби мировних снага у Белорусији. Сарадњу са Србијом смо тек почели, фактички пре неколико месеци. Планирамо да је следеће године продубимо, да укључимо представнике српских безбедносних снага у заједничке вежбе и у наше безбедносне операције, нарочито оне које се тичу борбе против трговине наркотицима и за информатичку безбедност. Такође, планирамо укључивање представника Србије у борбену обуку здружених снага Организације – казао је Бордјужа.

Он је додао да Србији нуде сарадњу због заједничких безбедносних проблема, баш као што су је нудили и Европи и НАТО-у.

– Што се нас тиче, Србија не мора да постане пуноправни члан Организације за колективну безбедност и сарадњу, нама је битна сарадња с њима јер имамо заједничке безбедносне проблеме. Све што радимо кад је у питању обједињавање наших снага, радимо у корист наших народа, а не политике. Ако нашим пријатељима из Србије можемо да помогнемо на било који начин како би се повећала безбедност, то ће бити од користи – казао је Николај Бордјужа.

Аналитичар Бојан Димитријевић рекао је јуче за „Блиц“ да не верује да је официјелни став Министарства одбране да се интензивира та сарадња.

– То су вероватно гласине које су стигле до те организације. Ова организација нема директне везе са Србијом, и нама ту није место. Они се баве махом безбедношћу Русије и земаља на Кавказу и у средњој Азији. Морали бисмо да се чувамо, односно да се позовемо на неутралност. Ако имамо неутралност у односу на НАТО, требало би да је имамо и у овом случају – каже Димитријевић.

(Блиц)

KOMENTARI13 коментара

 1. Srbin says:

  Šta bre sere ovaj Dimitrijevic? Kakva neutralnost u odnosu na nato? Pa kakav je sporazum kurjak Drašković potpisao kao ministar sa natoom a skupštinska većina ovog Vučića ga ratifikovala? Ili smo svi mi možda ludi. Polupali nas, uzeli teritoriju, pobili decu, zatrovali uranijumom, stalno nas ucenjuju..... To se izgleda zove neutralnost.

  • Za Srbiju says:

   Димитријевић зна да је Србија у НАТО-у. Не можемо истовремено бити у оба војна савеза. Погрешно је говорити НЕ у НАТО, већ ИЗАЂИМО из НАТО.

  • Republika Srpska says:

   dimitrijević je isto zapadni agent kao i drašković, baljezga gluposti, sve protiv naroda, a kao takav treba da ide na zapad da živi i zarađuje od RADA a ne izdajništva svog naroda, ali takva stoka nema poštenja da to uradi.

 2. Je tebe ljublju says:

  I najveći srpski sin Vucic ce sada da kaze istorijsko NE!

 3. marija says:

  nista inije ostalo od srbije beograd je zatvorijo medije stranci upravljaju nevladine organazcije vijvodina kosovio crna gora i srbska se oduzumlju koji vucic i koja srbija nema nista sve je prodano i oduzeto na silu

 4. Marko says:

  vi smrdijanci ste kolonija natoa,a uskoro cete bit nasa pokrajina. Vraticete se vasim korenima-postat cete pravoslavni Hrvati.

  • Za Srbiju says:

   Знам да су хрватске лударе препуне, па за тебе нема места. Али барем потражи стручну помоћ.

  • Kulak says:

   Ante ima dobru konjanicu, dva magarca,jednu magaricu.

  • Republika Srpska says:

   KROmanjonski kopaču po kontejnerima, od vas nema veće bede i sirotinje i kolonije. Šta ste ušli u EU, zar da kopate po kontejnerima ??? u jugi ste bili gospoda,imali ste posao, sad jedite govna.

   • Marko says:

    haha sako jada lepo je rekao za vas Milanovic,vi ste jedna beda i saka jada! A sto se tice tvoje genocidne ''republike srpske'' uskoro cemo je ponistiti,pripojiti BiH,a vas do(dick) ce visit na vjesalima u centru Banja Luke! A vi cete biti svi vraceni u islam jer ste poturice ionako.

 5. Neca says:

  Jooj sto ovi rvati vole iz dupeta u usta.samo cokcu i lupaju glupisti

 6. Cobra says:

  Ne kurči se bez pravog alata jer još nisi upoznao pravog SRBINA brata.

 7. Boban says:

  Jao sto ste jaki na tipkanju.Garantujem da bih se svi do jednog usrali u gacice vase pederske,da i jedan fijuk kursuma sa kilometra daljine osetite,iznad tih vasih prepotentnih glavica.Ajde marsh u pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u