РУСИ НАЈАВЉУЈУ да Србија ускоро улази у њихов војни савез!

RUSI NAJAVLJUJU da Srbija uskoro ulazi u njihov vojni savez!

9 septembra 2016

2e92e544-6c13-11e4-bcb4-00163e135009

Nikolaj Bordjuža, generalni sekretar Organizacije za kolektivnu bezbednost i saradnju, smatra da će Srbija sledeće godine biti aktivnije uključena u bezbednosne operacije ove organizacije poznate i kao „Putinov NATO“.

Srbija ima status posmatrača u toj organizaciji od 2013, a Bordjuža kaže da je aktivna saradnja počela tek pre nekoliko meseci. U Organizaciji za kolektivnu bezbednost i saradnju su, pored Rusije, i zemlje koje se smatraju bliskima toj zemlji, kao što su Belorusija, Kazahstan, Jermenija, Kirgistan i Tadžikistan, dok su posmatrači Srbija i Avganistan. U ovoj organizaciji bili su i Azerbejdžan, Gruzija i Uzbekistan, ali su istupili.

– Organizacija za kolektivnu bezbednost i saradnju ozbiljno sarađuje sa Srbijom i ta saradnja je počela na inicijativu predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Predstavnici Srbije ove godine bili su prisutni na komandno-štabnoj vežbi u Pskovu i na vežbi mirovnih snaga u Belorusiji. Saradnju sa Srbijom smo tek počeli, faktički pre nekoliko meseci. Planiramo da je sledeće godine produbimo, da uključimo predstavnike srpskih bezbednosnih snaga u zajedničke vežbe i u naše bezbednosne operacije, naročito one koje se tiču borbe protiv trgovine narkoticima i za informatičku bezbednost. Takođe, planiramo uključivanje predstavnika Srbije u borbenu obuku združenih snaga Organizacije – kazao je Bordjuža.

On je dodao da Srbiji nude saradnju zbog zajedničkih bezbednosnih problema, baš kao što su je nudili i Evropi i NATO-u.

– Što se nas tiče, Srbija ne mora da postane punopravni član Organizacije za kolektivnu bezbednost i saradnju, nama je bitna saradnja s njima jer imamo zajedničke bezbednosne probleme. Sve što radimo kad je u pitanju objedinjavanje naših snaga, radimo u korist naših naroda, a ne politike. Ako našim prijateljima iz Srbije možemo da pomognemo na bilo koji način kako bi se povećala bezbednost, to će biti od koristi – kazao je Nikolaj Bordjuža.

Analitičar Bojan Dimitrijević rekao je juče za „Blic“ da ne veruje da je oficijelni stav Ministarstva odbrane da se intenzivira ta saradnja.

– To su verovatno glasine koje su stigle do te organizacije. Ova organizacija nema direktne veze sa Srbijom, i nama tu nije mesto. Oni se bave mahom bezbednošću Rusije i zemalja na Kavkazu i u srednjoj Aziji. Morali bismo da se čuvamo, odnosno da se pozovemo na neutralnost. Ako imamo neutralnost u odnosu na NATO, trebalo bi da je imamo i u ovom slučaju – kaže Dimitrijević.

(Blic)

KOMENTARI13 komentara

 1. Srbin says:

  Šta bre sere ovaj Dimitrijevic? Kakva neutralnost u odnosu na nato? Pa kakav je sporazum kurjak Drašković potpisao kao ministar sa natoom a skupštinska većina ovog Vučića ga ratifikovala? Ili smo svi mi možda ludi. Polupali nas, uzeli teritoriju, pobili decu, zatrovali uranijumom, stalno nas ucenjuju..... To se izgleda zove neutralnost.

  • Za Srbiju says:

   Dimitrijević zna da je Srbija u NATO-u. Ne možemo istovremeno biti u oba vojna saveza. Pogrešno je govoriti NE u NATO, već IZAĐIMO iz NATO.

  • Republika Srpska says:

   dimitrijević je isto zapadni agent kao i drašković, baljezga gluposti, sve protiv naroda, a kao takav treba da ide na zapad da živi i zarađuje od RADA a ne izdajništva svog naroda, ali takva stoka nema poštenja da to uradi.

 2. Je tebe ljublju says:

  I najveći srpski sin Vucic ce sada da kaze istorijsko NE!

 3. marija says:

  nista inije ostalo od srbije beograd je zatvorijo medije stranci upravljaju nevladine organazcije vijvodina kosovio crna gora i srbska se oduzumlju koji vucic i koja srbija nema nista sve je prodano i oduzeto na silu

 4. Marko says:

  vi smrdijanci ste kolonija natoa,a uskoro cete bit nasa pokrajina. Vraticete se vasim korenima-postat cete pravoslavni Hrvati.

  • Za Srbiju says:

   Znam da su hrvatske ludare prepune, pa za tebe nema mesta. Ali barem potraži stručnu pomoć.

  • Kulak says:

   Ante ima dobru konjanicu, dva magarca,jednu magaricu.

  • Republika Srpska says:

   KROmanjonski kopaču po kontejnerima, od vas nema veće bede i sirotinje i kolonije. Šta ste ušli u EU, zar da kopate po kontejnerima ??? u jugi ste bili gospoda,imali ste posao, sad jedite govna.

   • Marko says:

    haha sako jada lepo je rekao za vas Milanovic,vi ste jedna beda i saka jada! A sto se tice tvoje genocidne ''republike srpske'' uskoro cemo je ponistiti,pripojiti BiH,a vas do(dick) ce visit na vjesalima u centru Banja Luke! A vi cete biti svi vraceni u islam jer ste poturice ionako.

 5. Neca says:

  Jooj sto ovi rvati vole iz dupeta u usta.samo cokcu i lupaju glupisti

 6. Cobra says:

  Ne kurči se bez pravog alata jer još nisi upoznao pravog SRBINA brata.

 7. Boban says:

  Jao sto ste jaki na tipkanju.Garantujem da bih se svi do jednog usrali u gacice vase pederske,da i jedan fijuk kursuma sa kilometra daljine osetite,iznad tih vasih prepotentnih glavica.Ajde marsh u pm

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *