НАЈНОВИЈА ВЕСТ! РУСИ САОПШТИЛИ: „Имамо лек за КОРОНАВИРУС“

NAJNOVIJA VEST! RUSI SAOPŠTILI: „Imamo lek za KORONAVIRUS“

11 aprila 2020

Protivvirusna aktivnost leka „Meflohin“ prema uzročniku KOVID-19 je dokazana, saopštila je pres-služba ruske Federalne biomedicinske agencije.

„Dokazano je da je ‘Meflohin’ potpuno blokira razvoj citopatskog dejstva virusa SARS-CoV-2 (patogen COVID-19) u ćelijskoj kulturi u koncentraciji 2µg/l. Ova koncentracija u plazmi postiže se nakon uzimanja leka u terapijskim dozama odobrenim za upotrebu kod ljudi“, rekla je direktorka Agencije Veronika Skvorcova.Istraživanja su vršena u Naučno-proizvodnom centru „Farmaceutska zaštita“ Federalne biomedicinske agencije Rusije uz učešće 48. Centralnog naučno-istraživačkog instituta Ministarstva odbrane.

U saopštenju se precizira da su istraživanja procenjivala antivirusno delovanje leka.

U Rusiji je zabeleženo skoro 12 hiljada slučajeva zaraze virusom korona KOVID-19, a 94 osobe su umrle. U mnogim regionima zemlje na snazi je režim povećane gotovosti, građanima se preporučuje da ostanu kod kuće, prekinut je vazdušni i železnički saobraćaj sa drugim zemljama.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove infekcije virusa korona KOVID-19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima u svetu je zabeleženo više od 1,62 miliona slučajeva zaraze, a umrlo je više od 97 hiljada ljudi.

(Sputnjik.rs)

KOMENTARI10 komentara

 1. Portopranco says:

  Samo da ga ne daju rvatima prije nego svi pomru.

  • Darko says:

   Ti si lud

   • Biogradlija says:

    Dali su Rusi milionske kredite Agrokoru i Ivici Todoriću kad niko drugi nije hteo i tako spasili rvacku od ekonomske propasti.Nije isključeno da će im sada dati vakcinu protiv koronavirusa i spasiti ih još jedan put.

  • Karital says:

   Dat ćemo mi Rusima lijek i Srbijancima a za vas romanovlahe pripravljen je poseban pencilin.

   • Natalia says:

    Hajde dosta, zar vas nije sramota da se prepucavate sa glupostima čak i u ovo vreme zla. Prestanite sa tim kome ce Srbi a kome Hrvati sto sta lose uciniti. Niti jedni, niti drugi ne bisto to uradili i zeleli. Neka Bog da svima ozdravljenje od ovog zla, pa bilo da je Srbin, Hrvat, Madjar, Turcin i neznam ti ko drugi. Neka su svi zivi i zdravi.

 2. Kulak says:

  Doktori tvrde da je za pronalazak leka potrebno od 12 do 18 meseci.Tako da ovo treba primati sa priličnom skepsom.

  • Miraš says:

   Pomešali ste nešto. Za vakcinu treba takaqv duži rok. Već postoje lekovi.

  • Miraš says:

   Lekovi postoje, ali sad ih treba proizvesti u dovoljnim količinama. To je veoma važan zadatak za Rusiju u narednih 1,5 godinu dok ne proizvedu i vakcine. Rusija hoće da ima svoje vakcine, sigurno neće kupovati strane, naprimer Gejtsove. Koliko leka Meflofina Rusija treba da proizvede da bi zaštitila svoje stanovništvo? Po proceni za 2020 godinu Rusija ima 146 748 590 stanovnika, naravno neće svi biti bolesni, ali hajde proceni koliko njih će biti bolesno i imati potrebe za ovim lekom. Zatim tu su potrebe država suseda poput Belorusije, Kazahstana, Kirgizije, Jermenije, itd. Sirijci ako se zaraze jedino Rusija će im isporučiti lek, itd.

 3. Portopranco says:

  Ima li kakvih dobrih vijesti da se zarazila zloglasna rvacka lobistica Sonja Biserko? Da i nama Srbima svane sunce žarko.

 4. Karital says:

  Dat ćemo mi Rusima lijek i Srbijancima a za vas romanovlahe pripravljen je poseban pencilin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *