НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Руси зауставили азербејџанске трупе и избацили их из Јерменије

NAJNOVIJA VEST! Rusi zaustavili azerbejdžanske trupe i izbacili ih iz Jermenije

29 avgusta 2021

Deo teritorije Jermenije (oblast Sjunik) koju je pre dva dana zauzela azerbejdžanska vojska oslobođen je uz direktno učešće ruske vojske.Prema podacima ruskih medija, azerbejdžanska vojska je nakon dolaska ruskih vojnih oklopnih vozila u područje zauzetog međudržavnog autoputa Goris-Kapan odlučila da napusti region.

Poznato je da je bilo moguće postići efikasnu odluku o oslobađanju autoputa zahvaljujući pregovorima koji su u toku. U ovom trenutku ostaje nepoznato kako stoje stvari na drugim deonicama autoputeva u Jermeniji, koje je takođe zauzela azerbejdžanska vojska.

Svi detalji za sada ostaju nepoznati. Uzimajući u obzir informacije koje su dostavili brojni izvori, nakon što je azerbejdžanska strana više puta ignorisala pokušaj vođenja pregovora o deeskalaciji situacije u regionu, moglo bi se govoriti o uključivanju regulatornih mehanizama ODKB-a u tu situaciju.

Ovo je primoralo Baku da napusti jermensku teritoriju, jer bi suprotno neizbežno vodilo u ozbiljan oružani sukob sa vojnim paktom ODKB pod kontrolom Rusije.

Webtribune.rs

KOMENTARI6 komentara

 1. Ovcoizovani covid idioti says:

  Pa gde je tu muslimansko junastvo, gde pitam ja ?:-)))

  • Azazel says:

   Junaštvo imaju samo Srbi i Rusi, a muslimansko junaštvo je u stvari lukavstvo, i neće oni grudima na tenkove, a molotovljevi kokteli ne deluju na ruske tenkove.

 2. Rusofil: Ljubomirov Putinovski says:

  Ruska konjica je ušla samo radi mira i stabilnosti u regionu ODKB. Ako neko može da oslobodi Kabul onda je to samo ta vojska a Šojgu je zapalo za oko polje makova i preterano mnogo heroina bez heroja koji ga čuvaju a valja ga uničtožit ili koristiti u medicinske svrhe ili lečenje narkomana, jer trgovina sa amerikom ne dolazi u obzir - Rusi su pod sankcijama.

  • padre says:

   Kakve veze Kabul ima sa ODKB? I ne meri svakog svojim aršinom, ako je tebi zapalo za oko to ne znači, da je i Rusima!

 3. Strasko says:

  Hvala Bogu da su Rusi ukapirali: 1.Sklopljen mir , je predah do novog rata. 2.Vuk dlaku menja a ćud nikako. 3.III svetski rat se vodi svako protiv svakog. 4.Rat oružijem, hemiski , biološki ,informativni, klimatski ... su podjenako opasni po naciju kao atomski. Još samo da i Srbima svane! Daće Bog!

 4. milorad5 says:

  šta bre lupate ,jermenija je sa pašanjinom izdala ruse i pokrenula kampanju koja je u stvari NATO plan, zato su ih rusi i pustili da se slupaju na azerbejdžanu.Bilo je JASNO da jermenija ne može da pobedi boje naoružan azerbejdžan a NATO je daleko i ne može da se meša a ne bi se ni mešao, jer bi time gurnuo azerbejdžan još tešnje uz rusiju, a upravo je namera bila da izbace azerbejdžan iz ruske orbite i da ga okrenu protiv rusije preko šugave jermenije koja je potpuno nesposobna da vodi rat upravo zahvaljujući pašanjinu i njegovim "obojenim" revolucionarnim kadrovima.Prvo bre što je uradio taj hohštapler je smenjivanje oficirskog kora ,obezglavio je jermensku armiju a onda krenuo u napad na anzerbejdžan sa napaljenim nacionalisitima,slabo naoružanim milicijama i rasturenom armijom ,normalno je da su izgubili.I još uvek on uspeva da vuče jermene za nos i da pravi haos umesto da ga najure bre ko psa.Posle OVAKVE katastrofe koju je on napravio NIKO bre ne sme i ne treba da ostane na vlasti to je toliko očigledno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *