НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Руси зауставили азербејџанске трупе и избацили их из Јерменије

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Руси зауставили азербејџанске трупе и избацили их из Јерменије

29 августа 2021

Део територије Јерменије (област Сјуник) коју је пре два дана заузела азербејџанска војска ослобођен је уз директно учешће руске војске.Према подацима руских медија, азербејџанска војска је након доласка руских војних оклопних возила у подручје заузетог међудржавног аутопута Горис-Kапан одлучила да напусти регион.

Познато је да је било могуће постићи ефикасну одлуку о ослобађању аутопута захваљујући преговорима који су у току. У овом тренутку остаје непознато како стоје ствари на другим деоницама аутопутева у Јерменији, које је такође заузела азербејџанска војска.

Сви детаљи за сада остају непознати. Узимајући у обзир информације које су доставили бројни извори, након што је азербејџанска страна више пута игнорисала покушај вођења преговора о деескалацији ситуације у региону, могло би се говорити о укључивању регулаторних механизама ОДKБ-а у ту ситуацију.

Ово је приморало Баку да напусти јерменску територију, јер би супротно неизбежно водило у озбиљан оружани сукоб са војним пактом ОДKБ под контролом Русије.

Wебтрибуне.рс

KOMENTARI6 коментара

 1. Ovcoizovani covid idioti says:

  Pa gde je tu muslimansko junastvo, gde pitam ja ?:-)))

  • Azazel says:

   Junaštvo imaju samo Srbi i Rusi, a muslimansko junaštvo je u stvari lukavstvo, i neće oni grudima na tenkove, a molotovljevi kokteli ne deluju na ruske tenkove.

 2. Rusofil: Ljubomirov Putinovski says:

  Ruska konjica je ušla samo radi mira i stabilnosti u regionu ODKB. Ako neko može da oslobodi Kabul onda je to samo ta vojska a Šojgu je zapalo za oko polje makova i preterano mnogo heroina bez heroja koji ga čuvaju a valja ga uničtožit ili koristiti u medicinske svrhe ili lečenje narkomana, jer trgovina sa amerikom ne dolazi u obzir - Rusi su pod sankcijama.

  • padre says:

   Kakve veze Kabul ima sa ODKB? I ne meri svakog svojim aršinom, ako je tebi zapalo za oko to ne znači, da je i Rusima!

 3. Strasko says:

  Hvala Bogu da su Rusi ukapirali: 1.Sklopljen mir , je predah do novog rata. 2.Vuk dlaku menja a ćud nikako. 3.III svetski rat se vodi svako protiv svakog. 4.Rat oružijem, hemiski , biološki ,informativni, klimatski ... su podjenako opasni po naciju kao atomski. Još samo da i Srbima svane! Daće Bog!

 4. milorad5 says:

  šta bre lupate ,jermenija je sa pašanjinom izdala ruse i pokrenula kampanju koja je u stvari NATO plan, zato su ih rusi i pustili da se slupaju na azerbejdžanu.Bilo je JASNO da jermenija ne može da pobedi boje naoružan azerbejdžan a NATO je daleko i ne može da se meša a ne bi se ni mešao, jer bi time gurnuo azerbejdžan još tešnje uz rusiju, a upravo je namera bila da izbace azerbejdžan iz ruske orbite i da ga okrenu protiv rusije preko šugave jermenije koja je potpuno nesposobna da vodi rat upravo zahvaljujući pašanjinu i njegovim "obojenim" revolucionarnim kadrovima.Prvo bre što je uradio taj hohštapler je smenjivanje oficirskog kora ,obezglavio je jermensku armiju a onda krenuo u napad na anzerbejdžan sa napaljenim nacionalisitima,slabo naoružanim milicijama i rasturenom armijom ,normalno je da su izgubili.I još uvek on uspeva da vuče jermene za nos i da pravi haos umesto da ga najure bre ko psa.Posle OVAKVE katastrofe koju je on napravio NIKO bre ne sme i ne treba da ostane na vlasti to je toliko očigledno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u