РУСКИ ГЕНЕРАЛ САОПШТИО: „Свима да буде јасно, Србија је под заштитом Русије“

RUSKI GENERAL SAOPŠTIO: „Svima da bude jasno, Srbija je pod zaštitom Rusije“

26 oktobra 2019

Srbija je saveznik Moskve na Balkanu i neutralna država, zbog čega joj je potrebna stalna zaštita, posebno jer je okružena vazdušnim bazama NATO-a, ocenio je ruski general-major Sergej Lipovoj.

„Vojna saradnja Rusije i Srbije je prilično produktivna, snabdevamo Srbiju našim udarnim helikopterima Mi-35M, transportnim helikopterima Mi-17V5, tenkovima T-72, oklopnim izviđačkim vozilima BRDM-2MS i avionima MiG-29. Beograd je više puta ukazivao na moguću kupovinu raketnih sistema ’Pancir‘ i S-400“, rekao je general-major Sergej Lipovoj za „Rosisku gazetu“ povodom vojne vežbe „Slovenski štit 2019“, u kojima učestvuju jedinice protivvazduhoplovnog raketnog kompleksa S-400 i kompleksa „Pancir-S“ Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.On je podsetio da je Srbija verni saveznik Rusije na Balkanu, jer nije ušla u NATO i jer je odbila da podrži sankcije protiv Moskve.

„Ona nije u Alijansi, a taj status zahteva stalnu zaštitu, posebno jer je Srbija bukvalno okružena NATO bazama u Rumuniji, Mađarskoj, Italiji, Bosni i Bugarskoj. Pored toga, ne zaboravimo na kosovske separatiste koji redovno vrše provokacije protiv Srba i pridruživanje susedne Crne Gore NATO-u“, primetio je general.

Kako je naveo Lipovoj, važno je da se jasno pokaže da je Srbija pod ruskom zaštitom, što znači da nijedno pitanje na Balkanu neće biti rešeno bez Rusije, dodao je general Lipovoj.

(Sputnjik)

KOMENTARI21 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Amin!!!

 2. Za Srbiju says:

  Ne mogu da verujem da smo dočekali. Decenijama nisam pročitao dobru vest za nas. Hvala Generale!

  • Euroslav says:

   Ima Boga!

   • Djoka Brica says:

    I sada pod hitno po KiM i vratiti pun suvernitet.

   • vanja says:

    da nema Boga, ne bi Putin dosao na vlast pre 20 godina.

  • Garo says:

   Da, veliko hvala milom i dragom Putinu. Ne vise njemu dzaba ispred vrata od kancelarije SRBSKI opanci. Znao sam uvek da nas voli i da ce da nas zastiti.

 3. Cp6a says:

  Ma ljudi, zove li neko na trgove? Ovo su istorijski momenti. Nisu ovo obične vesti. Ovo mora da se slavi.

  • Slobodanka says:

   Polako Srbo. Sergej Lipovoj nije aktivno vojno lice, ova vest nije potekla sa nekog mesta zvanične vlasti Rusije. General major Sergej Lipavoj jeste ugledna ličnost u Rusiji, ali on je u penziji od 2005 godine. Sada ja aktivan samo kao predsednik prezidijuma organiѕacije "Oficiri Rusije". Ta organizacija radi za dobrobit zemlje i društva, okuplja značajan broj članova, ali volonterska je.

   • persida says:

    Covek je mozda sumar sa znackom vojnika, ah kako se Srblji pecaju na "rusku podrsku", ko luk na zaprsku.

    • Slobodanka says:

     Ima li kraja tvojoj užasnoj nekulturi, tačnije tvom bezobrazluku? Gora si od prakljače. Sergej Lipovoj nije makar ko kao što si baš htela da pretpostaviš. On je proglašen za heroja Ruske Federacije i nosilac je odlikovanja Zlatna zvezda, a to znači da on sigurno jeste autoritet u Rusiji. Zatim tu činjenicu treba povezati sa ovim da za današnju Rusiju primetno je da sve bitne izjave ne daju odmah sa najvišeg nivoa vlasti, nego često one idu najpre sa nižih nivoa.

     • persida says:

      Gledam sta covek cini, a ne koji orden nosi. I Vucic je okicen oredenjem, da li sada moram da ga zbog toga cenim. Isprva si se predstavila kao rusofilka, a posle si serijom clanaka dokazivala da Rusija mora da ceka, da ne sme da udje u sukob sa Zapadom. Tada sam shvatila da si americki agent. Kad cujem da si se iz ljubavi prema Rusiji preselila iz Cikaga u Sibir, javno cu ti se izviniti. Hajde, posalji fotografije sto pre. A sto se tice Lavrova, njega je Jeljcin predao Putinu, da li si se pitala zasto?

  • Slobodanka says:

   Vest svakako ohrabruje jer nije verovatno da Sergej Lipovoj je neupućena osoba. Ali nema govora o tome da je Srbija napravila značajnije korake u smislu povezivanja sa Rusijom po pitanju svoje odbrane. Postoje dobre namere sa ruske strane, ali u Beogradu se i dalje uglavnom spava po tom pitanju.

   • Cp6a says:

    Hvala na informaciji. Eh, mada smo mogli malo da se skupimo i razbudimo spavače. Mnogo lep dan bio juče.

 4. milorad2 says:

  ma i baze treba ovde da uredimo za ruse može i nuklerne bombe da instaliraju. Nama je svejedno ,šta su nam ovi spremali sa zapada i kako su hteli da nas istrebe mi više nemamo čega da se plašimo ali bi bilo lepo da imamo čime da uzvratimo ako do toga dodje:)

 5. ARTILJERAC says:

  Napokon da čujem ovo za mojega života. Ratovao sam za onu državu za koju sam dao vojničku zakletvu i ratovao bi opet za pravdu i istinu. Vreme je da se pogledamo u oči i kažemo ko je za šta kriv. živela Srbija

  • Gordan says:

   ŽIVELA RUSIJA

 6. Zoran says:

  Aleksadnar Vučić: Srbija nema S400, jer ne može sebi da ga priušti - ali srećni smo što možemo da vidimo kako izgleda

  • Predrag says:

   A svi smo uvek verovali u Rusiju a i naši dedovi. Problem je što nas uvek zajedno napadaju. Zato dok je mir treba se dobro utvrditi a i uzvratiti i gurnuti neprijatelja dalje. A kad dođe momenat potamaniti ovu gamad oko nas.

  • Saša says:

   Živela Rusija,naš štit!!!

 7. Gardista says:

  Ej pa gde nam je zeljko i jura iz samobora. Sad kao ne citaju, ta mante se toga.

  • Velika Metla says:

   Kako gde su? Pa na aparatima su ustaše. Otišli da kevću kod zapadnjaka,da im "ga" ubrizgaju,ne bi li se povratili iz šoka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *