НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Трамп нуди помиловање Асанжу

NAJNOVIJA VEST! Tramp nudi pomilovanje Asanžu

18 septembra 2020

Predsednik SAD Donald Tramp ponudio je pomilovanje osnivaču Vikiliksa Džulijanu Asanžu ukoliko on otkrije izvor koji je hakovao imejlove Demokratskog nacionalnog komiteta pred američke predsedničke izbore održane 2016. godine, rečeno je danas na londonskom sudu.Asanžova advokatica Dženifer Robinson izjavila je da je upoznata sa sastankom na kojem su bivši član Kongresa Dejna Rorbaher i Čarls Džonson, saradnik za koga se zna da je imao veze sa Trampovom kampanjom, izneli ponudu, preneo je Rojters.

Predlog koji je izneo kongresmen Rorbaher bio je da Asanž identifikuje izvor za publikacije vezane za izbore iz 2016. godine u zamenu za neki oblik pomilovanja, rekla je Robinsonova u izjavi svedoka datoj sudu.

Džulijan Asanž (49) se bori protiv izručenja SAD, gde je optužen za zaveru vezanu za hakovanje vladinih računara i kršenje zakona o špijunaži zbog objavljivanja poverljivih dokumenata 2010. i 2011. godine, prenosi Tanjug.

KOMENTARI2 komentara

  1. radmila says:

    Pomilovanje?!? Sta, jel nekog ubio kao oni koje je raskrinkao. Treba ga nagraditi za ucinjeno, ne "pomilovati". Odvratni korumpirani svijet.

  2. Si Ju Leter Aligeder says:

    Pa može, ali zato Asanž neće pomilovati nikoga, sve će obelodaniti šta ima da se obelodani. Onaj koji ga pomiluje treba da mu plati i naknadu za progonstvo i nepravdu koja mu je učinjena. Zašto ne pomiluje Rusiju i skine joj sankcije? Zašto ne ostavi Srbiji da sama reši sve stvari unutar svoje zemlje? Može li zaista kakav čovek koji je utemeljen na zlom sistemu stvari pomilovati nekog ko je pravedan? Mutna su to posla, kada ga izmame iz svog gnezda ustreliće ga kakav lovac na nagradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *