НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Турска послала специјалце и технику у Либију!

NAJNOVIJA VEST! Turska poslala specijalce i tehniku u Libiju!

16 decembra 2019

Turska je poslala u Tripoli specijalne snage, savetnike i vojnu tehniku, javlja „Al Arabija“, pozivajući se na neimenovane izvore.

Vlada nacionalnog jedinstva Libije zatražila je ranije od Turske vojnu pomoć.Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je izjavio juče da Ankara ne smatra komandanta Libijske nacionalne armije Halifu Haftara zakonitim liderom. Kako je saopštio komandant ratne flote Libije admiral Faradž Mahdaui, general Haftar je naložio da se potapaju turski brodovi.

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je danas telefonom sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel o zaoštravanju situacije u Libiji. Oni su se složili da se ne sme dozvoliti dalja eskalacija situacije i da treba pokrenuti dijalog.

Podsetimo, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i šef Vlade nacionalnog sporazuma Libije Faiz Saradž, koji kontroliše samo deo teritorije u zemlji, potpisali su krajem novembra memorandum o saradnji u vojnoj sferi i o saglasnosti o morskim zonama. Snage Libijske nacionalne armije Halife Haftara koje se nalaze u ofanzivi na Tripoli vode borbe na oko 10 kilometara od centra grada.

KOMENTARI2 komentara

  1. petrovgrad says:

    Biće Libija kao Sirija. Ima da je sravnjaju sa zemljom. Nije im bio dobar Gadafi, e sada ima da vide kad im stranci dovedu demokratiju.

  2. milos says:

    Zelimo im srecnu pogibju i tesku zemlju .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *