НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Ухапшени српски полицајци који су спремали хемијско оружје за терористе

NAJNOVIJA VEST! Uhapšeni srpski policajci koji su spremali hemijsko oružje za teroriste

13 aprila 2017

hapsenje lisice (12)

Saobraćajni policajac G.D. (47) uhapšen je juče u policijskoj akciji SBPOK-a i SAJ-a zbog sumnje da je prodavao živu od koje se pravi eksploziv islamskim teroristima piše Kurir.

Živa, koja spada u opasne materije, preko Kosova je slata krajnjim kupcima za koje se ispostavilo da su upravo teroristi.

Osim njega zbog trgovine živom, uhapšeni su M.A. (46) iz Zrenjanina, S. Đ. (65), a policija navodno traga za D. I. (39) koji je u bekstvu.

Kako se nezvanično saznaje, protiv A. Đ. (51) biće podneta prijava u redovnom postupku, jer se sumnja da je u svom posedu imao nelegalno oružje.

– Policijski službenici dobili su dojavu da se na području Braničevskog okruga odvija nelegalna trgovina živom od koje se pravi eksploziv! Nakon opširne istrage koja je mesecima sprovođena ispostavilo se da je u celu priču umešan saobraćajni policajac G.D. koji je zloupotrebio svoj službeni položaj i pomogao ilegalnim trgovcima – kaže izvor upućen u nesvakidašnji slučaj.

Meštani ovog, inače mirnog mesta na obali Dunava juče su se uznemirili prisustvom velikog broja policajaca koji su učestvovali u akciji hapšenja.

– Specijalci su upali i pretresli kuće i stanove u Velikom Gradištu, kao i okolini i u njima pronašli preko 20 kilograma žive dovoljne da se napravi hemijsko oružje! Osim toga, otkriveno je i nelegalno oružje, municija, kao i alat za obijanje. Ovo je jedna od najvećih i najuspešnijih akcija u kojima je zaustavljen nelegalno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija – dodaju sagovornici.

Kako je srpska policija duže vreme istraživala ovaj slučaj, ispostavilo se da putevi švercovane žive vode do Kosova.

– Postoje indicije da je živa bila namenjena posrednicima na Kosovu i da je tamo neko vreme i slana. Dalje, uz pomoć ekipe koja je radila u južnoj srpskoj pokrajini, živa je putovala do krajnjih kupaca u bliskoistočnim zemljama. Sve ovo govori da su Srbi verovatno bili povezani sa teroristima koji se nalaze u zemljama Bliskog Istoka – navodi izvor.

Otkrivena živa je bezbedno transportovana u nadležnu instituciju, a pri slanju ove veoma opasne materiju učestvovali su zaposleni koji su specijalno obučeni za rad sa takvim supstancama.

(Kurir)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *