НАЈНОВИЈА ВЕСТ – Украјина позвала Немачку у помоћ против Русије! ЕВРОПА СЕ ВРАЋА У 1941. ГОДИНУ

NAJNOVIJA VEST – Ukrajina pozvala Nemačku u pomoć protiv Rusije! EVROPA SE VRAĆA U 1941. GODINU

2 decembra 2018

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko pozvao je Nemačku i njene saveznike da pojačaju prisustvo na Crnom moru kako bi Rusiju „odvratili od dalje agresije“.

Porošenko je u izjavi za nemačku medijsku grupu Funke rekao da je Rusija rasporedila veliki broj vojnika duž granice sa Ukrajinom.Ukrajinski predsednik je upozorio da Rusija planira da dalje uđe u teritoriju Ukrajine posle prošlonedeljne pomorske tenzije na Crnom moru.

„Potrebna nam je snažna, jedinstvena i nedvosmislena reakcija na agresivno ponašanje Rusije“, rekao je Porošenko.

Tenzije između Rusije i Ukrajine pojačale su se pošto je ruska obalska straža nedavno pucala na tri ukrajinska broda, a zatim zarobila brodove i posadu u blizini Kerčkog moreuza.

KOMENTARI9 komentara

 1. Sasha says:

  Dakle, kako sam procitao, matematicki je ciklus tacan - svakih 77 godina se ponavlja...

 2. Slobodanka says:

  Ukrajina nije NATO članica, a Potrošenko da li umišlja da je komandant NATO-a. Ukrajinska vrhuška ne shvata hladnokrvnu i dobro proračunatu praktičnost Zapada. Šta danas Ukrajina ima da ponudi Nemačkoj za razliku od Rusije da bi se ovakav angažman današnjim Nemcima isplatio? Dok je Ukrajina godinama kidala i sekla svoje privredne veze sa Rusijom istovremeno je smanjivala svoj značaj za celu EU. Dok Rusija i to po starijim podacima iz 2007 godine izvozila je u zemlje EU 185 miliona tona sirove nafte, što je tada činilo 32,6% ukupnog uvoza nafte u EU, i 100,7 miliona tona prirodnog gasa odnosno 38,7% ukupnog uvoza gasa u zemlje EU. Već na početku 2014 godine uvoz ruskog gasa činio je 49% od celokupnog uvoza gasa u EU i ima tendenciju da i dalje raste. Ukupan izvoz ruskih energenata u EU 2007 godine iznosio je 285,7 tona godišnje, a po procenama do 2040 iznosiće 780 miliona tona godišnje. Nemačkoj više ne treba kao nekad plan Barbarosa da bi stigla do najvećih izvora ruskih energenata jer i ovako kao veliki kupac ona će dobiti ruski gas pod povoljnijim uslovima i direktno na svojoj granici. Niti je ovo vreme bezperspektivnosti i nezaposlenosti u Nemačkoj i to sa mnogočlanim porodicama kao nekad pa da joj opet treba životni prostor na Istoku. Naprotiv Nemačka već decenijama prima tudju radnu snagu.

 3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  NE MOGU VAM NEMCI POMOĆI.

  • Roy says:

   Ne moze niko. Ko god proba proce kao Napoleon i Hitler.

  • padre says:

   Niti mogu, niti hoće!

 4. petrovgrad says:

  Verujem da bi Nemci rado došli, kao 1941 god, ali ko im garantuje povratak kući.

 5. Barakuda says:

  Slobodanka: dobro razmišljaš i vidi se da pratiš geoplitiku ! Slažem se sa tobom ! Nijemci, kao nijemci su isti kao i 1914, 1941, 1991, ali ovaj put im se ne ratuje na vlastitoj teritoriji, Vladimirović je svima obećao da Rusija više nikada neće ratovati na vlastitom tlu ! Inače vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada, to konstantno dokazuju na nama !!!

 6. Posmatrac says:

  Ko jos slusa sta pijandura potrosenko kaze?

  • Jovo Veselinovic says:

   Porosenko ne Vodi Nikakav Rat' Hitlerova Cerka Hoce Rat sa Srbijom i sa Rusijom nato pakt i Merkel su Brat i Sestra uvek bili Amerika Nikad nebi Napala Srbiju Da Tito Nije Prodao Jugoslavaviju Americi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *