НАЈНОВИЈА ВЕСТ! ВУЧИЋ ЗАМОЛИО ЧЕПУРИНА да пренесе ПУТИНУ упозоравајућу поруку

NAJNOVIJA VEST! VUČIĆ ZAMOLIO ČEPURINA da prenese PUTINU upozoravajuću poruku

4 decembra 2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je ambasadoru Ruske Federacije Aleksandru Čepurinu veliku zabrinutost Srbije zbog najava formiranja vojske tzv. Kosova, suprotno Rezoluciji 1244, jedinom pravnom okviru, koji je u skladu sa međunarodnim javnim pravom i postignutim dogovorima.

Predsednik Vučić je zamolio ambasadora Čepurina da predsednika Putina i rukovodstvo prijateljske Rusije upozori da Srbiju i region kao da neko namerno gura u sukob.„Srbija ničim ne izaziva nestabilnost, ali ćemo stalnim provokacijama biti dovedeni u bezizlaznu situaciju da štitimo srpski narod na Kosovu i Metohiju. Srbija ne sme da dozvoli progon sopstvenog naroda“, rekao je predsednik Vučić, saopštila je pres-služba predsednika.

Ambasador Čepurin je rekao da je pitanje Kosova i Metohije dugotrajan problem za koji treba tražiti razumno rešenje, korisno za sve.

On je naglasio da zvanična Moskva s pažnjom prati razvoj situacije, što se vidi i po reagovanjima Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin konstatovali su da dobro teku pripreme za predstojeću posetu predsednika Putina Srbiji.

KOMENTARI13 komentara

 1. Velika Metla says:

  Što se ne obratiš eu-rajhu? Oni su ti,dobročinitelji,zakuvali sve,pa i ovo,a ne Srbija i Rusija! Koji si ti LUZER,fuuuuuuuuuuj...!

  • Deda Micko says:

   A gde je sad tvoja zastitnica Baba Merkel? Vucic je najgori predsednik ikada i najveci izdajnik.

 2. joko says:

  Sve uz Bozju pomoc.Bog ce dati pravednom Srpskom,Albanskom i svim ostalim narodima koji iskreno vjeruju u suzivot na Kosmetu i zalazu se za njega spasenje i opstanak na svojim ognjistima.Sotone ce biti prognane i postradat ce.

  • Velika Metla says:

   Taj "raj" kojeg nazivaš suživotom smo videli od Prizrenske lige,preko komunjara,pa do ovih nacista sa nacističkog zapada! Prema tome,MENI suživot sa njima ne treba,kao ni sa bilo kime ko mi konstantno radi o glavi! A ti ako želiš suživot izvoli i idi u Albaniju,a koju su inače i stvorili na srbskoj zemlji! Meni je suživota i bratstva i jedinstva pun "vršnjak"! Hvala,NE!

 3. Stop says:

  Da napravi Rusija svoju Bazu podhitno u Srbiji i na kosovu . I odmah je gotov cirkus Nato i EU fasista . Druge nema . A i narod to zeli !

 4. Buba says:

  Šta kukumavčiš a ni diplomatski status nedaš Humanitarnom centru u Nišu.Dozvoli ruske baze i mirno sve.

 5. opet ja says:

  Suzica suzicu stiže...šmrc moram još malo da izdam svoj narod, pomozite mi da se nekako izvučem...

 6. SLAVKO-KNIN says:

  Vucicu otarasise Putina i Rusa odnji nista korisno nemes dobiti.Skupi snagu priznaj Kosovo i dozvoli Siftarima da proceraju te Srbe sa Kosova i da se to jednom zavrsi.A onda podnesi ostavku kad sve obavis.Srbi na Kosovu nesmju opstati nji se mora procerati ozdo u Srbiju.A onda ih treba naseliti duz Bugarske granice.Tamo ima puno prazni teritorija.Neka cuvaju koze tamo bice korisnije nego da ostanu na Kosovu.Takodje Srba u Crnoj Gori se moramo otarasiti oni su tek kamen oko vrata Srbiji.Dakle Kosovo i Srbi i Crnoj Gori su za Srbiju isto ki dva dzaka cimenta na nejakim plecima Srbije.Dakle oni su pespitreban i suvisan teret i nista drugo.Na kraju krajeva ti Srbi u Crnoj Gori ce brzo postati Crnogorci.Nije to njima prvi ni pisljednji put da se transformisu iz Srba u Crnogorce.Takije Srba se moramo rasteretiti ti kvazi Crnogorski Srbi su cvrsti i pouzdani Srbi u etnickom smislu ki vrbov klin.I nikad oni nece biti 100% Srbi.Oni ce vavje varirati izmedju regijonalnog i nacijonalnog identiteta.Kad su u Crnoj Gori tad su Srbi a kad dodju u Srbiju tad su Crnogorci.A cinice i obrnuto kad su u Srbiji onda ce biti Srbi a kad su u Crnoj Gori tad ce biti Crnogorci.Nikad od takije ljudi nece Srbija imati istinski oslonac jer su oni neutemeljeni Srbi.Zato ih se bolje otarasiti na vrjeme.

  • Dani says:

   NIKADA ti nece poci za rukom da zavadis SRBE!PROVALJEN SI USRASO:DDDDDDDD

 7. Kulak says:

  Moskva s pažnjom prati razvoj situacije? Dolazi li oružje?

 8. Portopranco says:

  Koliko divizija nam šalje VLADIMIR? Dolaze li nuklearni projektili?

 9. Miraš says:

  U Crnu Goru idemo i Crnogorci dolaze u Srbiju. Uspevamo nekako da kontaktiramo i sa najcrnogorskijim vlastima koje umeju da nastupaju baš antisrpski, a tvoj rodni kraj niko od nas više ni ne pominje. Takodje stalno pričamo o Kosovu i Metohiji jer ono je stalno aktuelno na mučan i mučenički način i opet niko ne pominje gubitnike od pre 22 godine. Ljubomoran si na Srbe iz Crne Gore i na Crnogorce iz Crne Gore, a i jedni i drugi su nam braća koliko god da su zamućeni i složeni sadašnji odnosi. Ali ti želiš da na prvom mestu i jedino tebi, odnosno tvom rodnom kraju bude posvećena pažnja i to velika pažnja. Muči te nostalgija za krajem u kom si rodjen i odrastao. Zato se ko najplašljiviji zec bojiš čak i Rusije koja ne samo da je prilično daleko od nas nego je i solidno zabavljena sa problemima u svojoj blizini. Tim problemima Rusije zasad se ne vidi kraj i onda hvata te teška panika da u varijanti sa Rusijom nikad i baš nikad više nećeš videti svoju Zagoru ili odakle si već. Zato bi ti utrpao celu Srbiju u NATO koji je i tebe i tvoje znalački porazio i proterao, stavio bi ti hladno i prevarantski 7-8-9 miliona Srba u ropstvo zbog nekoliko stotina hiljada, stavio bi nas sve pod američku čizmu tvrdeći kako to ne boli jer to su naši oslobodioci, izvrćeš i mnoge druge realne činjenice, sanjaš puste snove o pravljenju nekakve nove Jugoslavije po američkom scenariju. Nije zabranjeno sanjati ni najneobičnije snove, ali kad se vratimo u stvarnost taj tvoj san je nemoguća misija. Sada ostvariti to što ti želiš ravno je želji malog deteta da mu roditelji skinu Mesec sa neba.

 10. Deda Micko says:

  Da sam na Putinovom mestu, moj odgovori bi bio: "Vucic, ko je to?"

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *