НАЈНОВИЈА ВЕСТ – ЗАЕВ ПОДНЕО ОСТАВКУ

НАЈНОВИЈА ВЕСТ – ЗАЕВ ПОДНЕО ОСТАВКУ

3 јануара 2020

Премијер Северне Македоније Зоран Заев поднео је оставку на ту функцију, након чега се очекује да председник Собрања Талат Џафери сазове седницу на којој ће оставка бити констатована, да би потом парламент изабрао прелазну, такозвану Пржинску владу, уочи превремених избора у тој земљи, који би требало да се одрже 12. априла.

„Верујем да ће веома брзо оставка стићи у Собрање како би у парламенту у току дана могла да почне и да се заврши процедура за избор прелазне владе”, рекао је Заев у емисији „Јутарњи брифинг“.Заев очекује да се цео поступак заврши без проблема и подсећа да је пракса о формирању прелазне владе успостављена још у 2016. години на захтев сада влађућег Социјалдемократског савеза који је тада био у редовима опозиције, преноси Танјуг.

Како је најављено, техничку или такозвану Пржинску владу ће предводити Оливер Спасовски, досадашњи министар унутрашњих послова, док ће ресори унутрашњих послова и рада и социјалне политике преузети кадрови из редова опозиције, као гаранцију за спровођење фер, поштених и демократских избора.

KOMENTARI2 коментара

  1. Crna Plovdina says:

    Опет стара песма - Ја сам свој посао завршио,маћедонија више не постоји -

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u