НАЈНОВИЈА ВЕСТ – ЗАЕВ ПОДНЕО ОСТАВКУ

NAJNOVIJA VEST – ZAEV PODNEO OSTAVKU

3 januara 2020

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev podneo je ostavku na tu funkciju, nakon čega se očekuje da predsednik Sobranja Talat Džaferi sazove sednicu na kojoj će ostavka biti konstatovana, da bi potom parlament izabrao prelaznu, takozvanu Pržinsku vladu, uoči prevremenih izbora u toj zemlji, koji bi trebalo da se održe 12. aprila.

„Verujem da će veoma brzo ostavka stići u Sobranje kako bi u parlamentu u toku dana mogla da počne i da se završi procedura za izbor prelazne vlade”, rekao je Zaev u emisiji „Jutarnji brifing“.Zaev očekuje da se ceo postupak završi bez problema i podseća da je praksa o formiranju prelazne vlade uspostavljena još u 2016. godini na zahtev sada vlađućeg Socijaldemokratskog saveza koji je tada bio u redovima opozicije, prenosi Tanjug.

Kako je najavljeno, tehničku ili takozvanu Pržinsku vladu će predvoditi Oliver Spasovski, dosadašnji ministar unutrašnjih poslova, dok će resori unutrašnjih poslova i rada i socijalne politike preuzeti kadrovi iz redova opozicije, kao garanciju za sprovođenje fer, poštenih i demokratskih izbora.

KOMENTARI2 komentara

  1. Crna Plovdina says:

    Opet stara pesma - Ja sam svoj posao završio,maćedonija više ne postoji -

    • doktrina soka says:

      HIHIHIHIHIIIIIIII!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *