НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Заказан састанак СРБА и ШИПТАРА у БЕЛОЈ КУЋИ

NAJNOVIJA VEST! Zakazan sastanak SRBA i ŠIPTARA u BELOJ KUĆI

15 juna 2020

Specijalni izaslanik predsednika SAD Ričard Grenel objavio je na Tviteru da je dobio uverenja od vlade u Beogradu i privremenih organa u Prištini da će privremeno zaustaviti kampanju povlačenja priznanja, odnosno zahteva za članstvo u međunarodnim organizacijama, kako bi se 27. juna sastali u Beloj kući.

– Sjajne vesti! Dobio sam uveravanja od vlada Kosova i Srbije da će privremeno zaustaviti kampanje povlačenja priznanja i zahteve za članstvo u međunarodnim organizacijama kako bi se susreli u Vašingtonu, u Beloj kući 27. juna i raspravljali o dijalogu – naveo je Ričard Grenel.Istakao je da će se, ako neka od strana ne bude zadovoljna razgovorima 27. juna, vratiti na status kvo.

– Kao što smo uporno govorili, moramo najpre da obezbedimo ekonomski rast. To je fokus. Radujem se ovim razgovorima – neveo je Grenel.

– Vođstvo i podrška SAD su uvek bili odlučujući za prosperitet Kosova. Stoga, pozdravljam poziv da se nastavi dijalog o normalizaciji odnosa pod vođstvom specijalnog izaslanika predsednika Trampa – objavio je Tači.

KOMENTARI13 komentara

 1. Slobodanka says:

  Žure se da bi akuvali žabu Srbiju, ona je sada sve tako skuvana najpotrebnija SAD-u da bi svojim pristancima opravdala nezakonitu NATO intervenciju iz 1999 godine, a predvodjenu SAD-om. Mi treba da operemo lice Amerike koja je agresivno prekrajala Balkan u svom interesu i u interesu evropskih sila članica EU i NATO. Projekat Velika Albanija je njihov divljački i podli projekat i završio bi se uvećanjem veljike za tkzv. Kosovo. Kome treba ekonomski rast o kom Grenel priča? Očigledno Kosovu koje je sve pustije zbog loše vodjene ekonomije u zadnjih 20 godina, a naročito američkim bogatunima koji računaju na rudno blago Kosova i Metohije. Lud i kvaran ko na ovo pristane.

 2. Sa Svim Saglasan says:

  Rezolucija 1244 SB Ujedinjenih Nacija.

  • Miki says:

   Samo Rezolucija 1244 SB

   • opet ja says:

    A što samo 1244?? Valjda ste primetili da su 1244 svi prekršili, a potpisano iz rezolucije pa i Kumanovskog sporazuma se ne poštuje. Naša vlast da je prava trebalo je odavno da uđe na Kosovo sa vojskom i policijom. E onda mogu neki pregovori...da ih otežemo..

 3. Suludo says:

  Zaustavljanje povlačenja priznanja? To je kao kada ti neko kaže: ja ću da te bijem a ti nemoj da se braniš niti da begaš!

 4. Rapsod says:

  Vučiću, što ne upoznaš Grenela i Brnabićku? Osevapio bi se...

 5. Miraš says:

  Pored svih svojih aktuelnih unutrašnjih problema, Amerika bi na spoljnom planu da postigne uspeh te da pod svojim uticajem drži Balkan i to ZAPADNI BALKAN, dakle Balkan bez uticaja Rusije. To bi Trampu nešto značilo u njegovom nadmetanju sa demokratama da je samo on republikanac Tramp sposoban da istisne Rusiju sa Balkana.

 6. Miraš says:

  Koliko god da nam znači Trampova izborna pobeda, zbog toga ne bih da mi predamo svoju kožu na šiljak.

  • persida says:

   Mi se nista ne pitamo, mi samo cekamo nasu smrt. Srbi su svojim natalitetom, svojim vrednostima i svojim nacinom zivota rekli da ne zele vise da zive. Ne zanima ih sta ce biti. Niciji glas do njih vise ne dopire. Sam djavo sa rogovima da proseta Beogradom, niko ga ne bi primetio. Da se Hrist pojavi u Knez Mihajlovoj, prebili bi ga policajci.

   • uddu says:

    E,Persida,ovo ti je najbolji i najistinitiji komentar koji si ikada napisala !Ovo je sto posto tačno.

 7. Mikula says:

  Ah, taj čuveni molitveni ručak na Đavoljevoj večeri, dijalog radi dijaloga gde će svako izneti svoj monolog. Tači već ima kosova i metohija, on sada kaže sanja o bujanovcu, medveđi i preševu. Dok Vuči nema ništa, on želi mir za šačicu stresiranih Srba kojima su tamo već skoro i sve kuće spaljene. Kada Vuči prizna Tači, onda Tači uzima ostvarenje svojih snova. Svaki dogovor sa šiptarima ohrabruje njihove buduće namere za buduću ekspanziju. Oni su teroristi, a sa teroristima nema pregovora. Tero Rista ovce, tero-rista, terorista. No Way!

 8. Gagi says:

  Standard je veoma vazan za pregovore. Kada imamo hamburgere i cokolade, onda uopste nije vazno da li ce na tamo nekoj njivi roditi kukuruz da se prehranimo projom i kacamakom.

 9. milorad2 says:

  ajde da sačekamo 10 dana pa da vidimo šta će na tom sastanu da se desi:)Ali evo šta će da se desi...Šiptari će kao i uvek da traže nemoguće jer se nadaju trampovom padu naši će kao i uvek da ih gledaju belo jer je očigledno da to nisu nikakvi pregovori što oni rade, a onda će wašington da otera šipce u p.m i da povuče trupe sa kosova.Ostaju onda još samo nemci i čitava dipolmtska "ofanziva" priznvanja , rešavanja smirivanja, pregovaranja itd.bla bla,je završena za ovu god.A sledeće god. će da se pregovara topovima ili tenkovima ili već kako god.Milo je ključ i on pada sigurno a posle toga više nema para za narko mafiju na kosovu i na proleće se može očekivti potpuni slom te "države".Već sada se hvataju svakodnevno tovari evra na našim i okolnim granicama koji svi nekako idu na kosovo, koja slučajnost.To znači da im je neko presekao bankarske mogućnosti pranja i transporta para jer bi tako ostali tragovi KO sa njima saradjuje u švajcarskoj ,nemačkoj,engleskoj i USA.Ostaju još samo mazge sa po par stotina hiljada keša svaki dan.Takodje je u pogonu vrlo opskurna akcija protiv narko mafija u celoj evropi i droga se pleni na tone u zadnje vreme,vrlo zanimljivo, ali je jasno da je to metod finansijskog iscrpljivanje čitavog tog balkanskog kartela od mila šiptara albanske vlade do džihad efendoja iz bosne i ustaša u hrvatskoj. SVI oni zajedno rade zdušno na trovanju evrope i amerike:) ali msilim da im je sada odzvonilo za krupne operacije a ako toga nema, nema ni privatnih narko država kao što su muslimanska bosna, milova cg ili "nezavisno kosovo",a albanija će biti druga tema posle ovih miševa.čitava priča sa kosovom je ruda i droga i obe priče sada idu jedna ka drugoj a to bez nasilja neće proći.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *