НАЈНОВИЈА ВЕСТ – ЗВАНИЧНО САОПШТЕЊЕ ПОДГОРИЦЕ: Сведочимо незапамћеном, интензивном нападу Србије

НАЈНОВИЈА ВЕСТ – ЗВАНИЧНО САОПШТЕЊЕ ПОДГОРИЦЕ: Сведочимо незапамћеном, интензивном нападу Србије

9 фебруара 2020

Све ово што се догађа у вези са Законом о слободи вероисповести прерасло је у политички обрачун са државом. Сведочимо незапамћеној, веома интензивној кампањи напада на Црну Гору из Србије, са свих нивоа, тврди министар одбране Црне Горе Предраг Бошковић.

Поручује да је, упркос томе, Влада одлучна у намери да неће толерисати ескалацију протеста и било коју врсту сукоба.„Безбедносна ситуација у Црној Гори је стабилна. Надлежни ресори, а ту пре свега мислим на Управу полиције и њене припаднике, свакодневно прате дешавања и учиниће све како би се сваки грађанин, без обзира на вјерску, националну или политичку припадност, осећао безбедно и своје дневне активности обављао несметано. Сходно томе, актуелна ситуација у земљи не захтева ангажовање припадника Војске Црне Горе, која обавља своје редовне мирнодопске активности“, казао је Бошковић у интервјуу за „Побједу“.

Додаје како са НАТО партнерима разговарају у континуитету о свим изазовима кад је Црна Гора у питању.

„Свједочимо незапамћеној, веома интензивној кампањи напада на Црну Гору од стране Србије са свих нивоа подржане радикалним елементима на политичкој и вјерској сцени Црне Горе и из тог разлога смо стручну тј. експертску подршку затражили од наших партнера, а са циљем јачања националних капацитета за препознавање и разумијевање пријетњи, а затим и за ефикасније суочавање и одвраћање истих. Од експерата из НАТО земаља, који су упознати са дешавањима у Црној Гори, као и са веома интензивном кампањом дезинформисања која се води против наше државе, добили смо веома корисне савјете и смјернице који ће нам помоћи у даљем јачању институционалних капацитета за суочавање са хибридним пријетњама, као и приликом израде потребног правног оквира у овој области. Том приликом експерти су позитивно оцијенили проактиван приступ који црногорска Влада има према овом питању и нагласили да Црна Гора као пуноправна и равноправна чланица Алијансе у сваком тренутку може рачунати на подршку земаља чланица НАТО-а, а у складу са темељним принципом солидарности на којем почива савезништво“, додаје он.

Влада неће толерисати ескалацију протеста

Каже како је Влада одлучна у намјери да неће толерисати ескалацију протеста и било коју врсту сукоба.

„Све ово што сваког дана гледамо и што се догађа у вези са Законом о слободи вјероисповијести прерасло је у политички обрачун са државом Црном Гором и њеним сувереним правом да самостално уређује унутрашња питања. Изгледа да и након 14 година од обнове независности свима морамо поновити како би било јасно да је Црна Гора независна држава свих грађана и чланица НАТО савеза. Опозиционим структурама мора бити јасно да је политичким надметањима мјесто у парламенту, а не на улицама. Влада поздравља сваки вид протеста који има за циљ легитиман, конструктиван и демократски вид исказивања ставова и мишљења зарад бољитка живота грађана. Када су у питању негативна превирања и притисци, црногорске институције већ су показале спремност да заштите црногорски уставно-правни поредак. У складу са актуелним тежњама Црне Горе ка Европској унији, а у свијетлу реализованих евроатлантских интеграција показали смо и свакодневно показујемо да су, не сукоби, него свијетла будућност оно чему тежимо, а држава Црна Гора и њене институције ће, као и до сада, осигурати мир унутар својих граница и несметано функционисање свих сегмената друштва“, каже Бошковић за „Побједу“.

(Спутњик)

KOMENTARI12 коментара

 1. petrovgrad says:

  Ima popovi da Vas opevaju žive. Narod se probudio.

 2. Velika Metla says:

  Од србовања овога неуспелог абортуса се деведестих година није могло опстати. Ова гњида је била члан "Белих орлова",а иначе је из уже родбине Данице Бошковић,супруга Вука Страшковића, и ткзв "шпедитер ратници". Пљачкао је где год је шта вредно нашао,и сада је дошао,постављен,на право место код Мила Ђукаја,за министра одбрнае,иначе лопова и криминалца. Од оваквих протува само се лаж,пљачка и мржња може очекивати!

  • dinki says:

   Pozdrav,nemam što dodat osim ne na more u Crnu Goru.

   • Velika Metla says:

    Управо тако! Ни цента им не оставити,па нека се они сами с Милом ђукајем расправе око чега им год воља.

   • Slobodanka says:

    Дужина морске обале Црне Горе је 293,5 км. Док наша браћа Грци имају 46,6 пута дужу морску обалу дугачку 13.676 km. За разлику од Црне Горе Грчка излази на 3 мора: Јонско, Егејско и Средоземно. Затим Грци имају од 1400-3000 острва, од којих насељено је само 227.

 3. Dražen Jovan Petrović says:

  Svi znamo za neprijateljske špijunske aktivnosti hrvatske ambasade u Podgorici.

 4. dinki says:

  Od svih vrsta orlova na svijetu a ima ih preko 200 vrsta a najpoznatiji su morski orao ribar,zmijar,harpija nas dopade jedna autohtona endemska vrsta koja naseljava samo prostor Crne Gore a to je bijeli orao KOKOŠAR,kako izgleda u punom razmahu vidite gore na slici, naš moćni ministar odbrane haj tek hibridni ratnik iz Pljevalja eto što uradi termoelektrana,aerosolna zagađenja,smog i čestice čađi + mrvice sa poglavnikovog poda.Ne na more u Crnu Goru.

 5. Novi Sad says:

  Pokušavam da komentarišem deo predoćenog u listu "Politika" ali tamo nedeljom tradicionalno slabo reaguju na komentare čitalaca ili je u pitanju nešto drugo?

  • Cp6a says:

   Не знам за Политику, али на РТС-овом порталу стално коментаришем да тестирам ту ЕУропску Србију. И поред учтивости и пажње да никог не увредим и не напишем неку вулгарну реч, пролазност коментара ми је максимално 2% и то ако је нешто што благе везе нема са нама. Ако споменем "Срби", "Српство", "родољубље", "отаџбина" и сл, ако изразим сумњу у гловалну светску или РТС-ову верзију нечега, нема шансе да се коментар објави. Али се зато коментари изрода, отворено антисрбски, антируски или ако не такви, а оно тотално дебилни и површни, уредно објављују. Титова деца, некада прокламовани интернационалисти, непрокламоване усташе, сада глобалисти, али увек антисрби, и даље владају над нама уз помоћ западних тајних служби, нарочито Енглеза.

 6. Goran says:

  Nevrdjajte Crnogorce jer ako se naljute ode Vojvodina pripoji je milo Crnoj Gori a i pola Beograda ,jer u Srbiju zive 2 Mil. C.G

 7. F1 says:

  Ne lupetaj jado, ratujete protiv sopstvenog naroda!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u