НАЈНОВИЈА ВЕСТ – ЗВАНИЧНО САОПШТЕЊЕ ПОДГОРИЦЕ: Сведочимо незапамћеном, интензивном нападу Србије

NAJNOVIJA VEST – ZVANIČNO SAOPŠTENJE PODGORICE: Svedočimo nezapamćenom, intenzivnom napadu Srbije

9 februara 2020

Sve ovo što se događa u vezi sa Zakonom o slobodi veroispovesti preraslo je u politički obračun sa državom. Svedočimo nezapamćenoj, veoma intenzivnoj kampanji napada na Crnu Goru iz Srbije, sa svih nivoa, tvrdi ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković.

Poručuje da je, uprkos tome, Vlada odlučna u nameri da neće tolerisati eskalaciju protesta i bilo koju vrstu sukoba.„Bezbednosna situacija u Crnoj Gori je stabilna. Nadležni resori, a tu pre svega mislim na Upravu policije i njene pripadnike, svakodnevno prate dešavanja i učiniće sve kako bi se svaki građanin, bez obzira na vjersku, nacionalnu ili političku pripadnost, osećao bezbedno i svoje dnevne aktivnosti obavljao nesmetano. Shodno tome, aktuelna situacija u zemlji ne zahteva angažovanje pripadnika Vojske Crne Gore, koja obavlja svoje redovne mirnodopske aktivnosti“, kazao je Bošković u intervjuu za „Pobjedu“.

Dodaje kako sa NATO partnerima razgovaraju u kontinuitetu o svim izazovima kad je Crna Gora u pitanju.

„Svjedočimo nezapamćenoj, veoma intenzivnoj kampanji napada na Crnu Goru od strane Srbije sa svih nivoa podržane radikalnim elementima na političkoj i vjerskoj sceni Crne Gore i iz tog razloga smo stručnu tj. ekspertsku podršku zatražili od naših partnera, a sa ciljem jačanja nacionalnih kapaciteta za prepoznavanje i razumijevanje prijetnji, a zatim i za efikasnije suočavanje i odvraćanje istih. Od eksperata iz NATO zemalja, koji su upoznati sa dešavanjima u Crnoj Gori, kao i sa veoma intenzivnom kampanjom dezinformisanja koja se vodi protiv naše države, dobili smo veoma korisne savjete i smjernice koji će nam pomoći u daljem jačanju institucionalnih kapaciteta za suočavanje sa hibridnim prijetnjama, kao i prilikom izrade potrebnog pravnog okvira u ovoj oblasti. Tom prilikom eksperti su pozitivno ocijenili proaktivan pristup koji crnogorska Vlada ima prema ovom pitanju i naglasili da Crna Gora kao punopravna i ravnopravna članica Alijanse u svakom trenutku može računati na podršku zemalja članica NATO-a, a u skladu sa temeljnim principom solidarnosti na kojem počiva savezništvo“, dodaje on.

Vlada neće tolerisati eskalaciju protesta

Kaže kako je Vlada odlučna u namjeri da neće tolerisati eskalaciju protesta i bilo koju vrstu sukoba.

„Sve ovo što svakog dana gledamo i što se događa u vezi sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti preraslo je u politički obračun sa državom Crnom Gorom i njenim suverenim pravom da samostalno uređuje unutrašnja pitanja. Izgleda da i nakon 14 godina od obnove nezavisnosti svima moramo ponoviti kako bi bilo jasno da je Crna Gora nezavisna država svih građana i članica NATO saveza. Opozicionim strukturama mora biti jasno da je političkim nadmetanjima mjesto u parlamentu, a ne na ulicama. Vlada pozdravlja svaki vid protesta koji ima za cilj legitiman, konstruktivan i demokratski vid iskazivanja stavova i mišljenja zarad boljitka života građana. Kada su u pitanju negativna previranja i pritisci, crnogorske institucije već su pokazale spremnost da zaštite crnogorski ustavno-pravni poredak. U skladu sa aktuelnim težnjama Crne Gore ka Evropskoj uniji, a u svijetlu realizovanih evroatlantskih integracija pokazali smo i svakodnevno pokazujemo da su, ne sukobi, nego svijetla budućnost ono čemu težimo, a država Crna Gora i njene institucije će, kao i do sada, osigurati mir unutar svojih granica i nesmetano funkcionisanje svih segmenata društva“, kaže Bošković za „Pobjedu“.

(Sputnjik)

KOMENTARI12 komentara

 1. petrovgrad says:

  Ima popovi da Vas opevaju žive. Narod se probudio.

 2. Kulak says:

  Budaletina.

 3. Velika Metla says:

  Od srbovanja ovoga neuspelog abortusa se devedestih godina nije moglo opstati. Ova gnjida je bila član "Belih orlova",a inače je iz uže rodbine Danice Bošković,supruga Vuka Straškovića, i tkzv "špediter ratnici". Pljačkao je gde god je šta vredno našao,i sada je došao,postavljen,na pravo mesto kod Mila Đukaja,za ministra odbrnae,inače lopova i kriminalca. Od ovakvih protuva samo se laž,pljačka i mržnja može očekivati!

  • dinki says:

   Pozdrav,nemam što dodat osim ne na more u Crnu Goru.

   • Velika Metla says:

    Upravo tako! Ni centa im ne ostaviti,pa neka se oni sami s Milom đukajem rasprave oko čega im god volja.

   • Slobodanka says:

    Dužina morske obale Crne Gore je 293,5 km. Dok naša braća Grci imaju 46,6 puta dužu morsku obalu dugačku 13.676 km. Za razliku od Crne Gore Grčka izlazi na 3 mora: Jonsko, Egejsko i Sredozemno. Zatim Grci imaju od 1400-3000 ostrva, od kojih naseljeno je samo 227.

 4. Dražen Jovan Petrović says:

  Svi znamo za neprijateljske špijunske aktivnosti hrvatske ambasade u Podgorici.

 5. dinki says:

  Od svih vrsta orlova na svijetu a ima ih preko 200 vrsta a najpoznatiji su morski orao ribar,zmijar,harpija nas dopade jedna autohtona endemska vrsta koja naseljava samo prostor Crne Gore a to je bijeli orao KOKOŠAR,kako izgleda u punom razmahu vidite gore na slici, naš moćni ministar odbrane haj tek hibridni ratnik iz Pljevalja eto što uradi termoelektrana,aerosolna zagađenja,smog i čestice čađi + mrvice sa poglavnikovog poda.Ne na more u Crnu Goru.

 6. Novi Sad says:

  Pokušavam da komentarišem deo predoćenog u listu "Politika" ali tamo nedeljom tradicionalno slabo reaguju na komentare čitalaca ili je u pitanju nešto drugo?

  • Cp6a says:

   Ne znam za Politiku, ali na RTS-ovom portalu stalno komentarišem da testiram tu EUropsku Srbiju. I pored učtivosti i pažnje da nikog ne uvredim i ne napišem neku vulgarnu reč, prolaznost komentara mi je maksimalno 2% i to ako je nešto što blage veze nema sa nama. Ako spomenem "Srbi", "Srpstvo", "rodoljublje", "otadžbina" i sl, ako izrazim sumnju u glovalnu svetsku ili RTS-ovu verziju nečega, nema šanse da se komentar objavi. Ali se zato komentari izroda, otvoreno antisrbski, antiruski ili ako ne takvi, a ono totalno debilni i površni, uredno objavljuju. Titova deca, nekada proklamovani internacionalisti, neproklamovane ustaše, sada globalisti, ali uvek antisrbi, i dalje vladaju nad nama uz pomoć zapadnih tajnih službi, naročito Engleza.

 7. Goran says:

  Nevrdjajte Crnogorce jer ako se naljute ode Vojvodina pripoji je milo Crnoj Gori a i pola Beograda ,jer u Srbiju zive 2 Mil. C.G

 8. F1 says:

  Ne lupetaj jado, ratujete protiv sopstvenog naroda!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *