НАЈНОВИЈЕ ОТКРИЋЕ МЕДИЦИНЕ: Пронађен лек за РАК!

NAJNOVIJE OTKRIĆE MEDICINE: Pronađen lek za RAK!

25 februara 2019

Bolest bi mogla biti „lek za jednokratnu upotrebu za rak“, kaže lekar klinike Majo. Klinička ispitivanja u klinici Majo otkrivaju neverovatnog prijatelja u borbi protiv raka … virus malih boginja.

Naučnici su odavno znali da bolest malih boginja može ponekad dovesti do spontanog smanjenja veličine tumora, ali nedavna klinička ispitivanja na klinici Majo pokazala su koliko  moćno oružje može biti ovaj mali virus.

U fokusu 2014. godine bila je koncentrisana doza boginja koja je ostavila pacijenta sa rakom u kasnoj fazi u dugoročnoj remisiji.

Smrtno bolesna žena je patila tokom svake vrste hemoterapije koja joj je bila na raspolaganju i imala je dve transplatacije matičnih ćelija, ali su se ponovo i ponovo vraćale.

Imala je uznapredovani slučaj multipli mijeloma, smrtonosni rak krvi koji se širio po njenom telu i koštanoj srži, kada su joj istraživači ulili poslednju nadu – ogromnu dozu boginja.

U roku od 5 minuta, dobila je glavobolju i temperaturu., nakon čega je usledilo povraćanje i drhtanje.

U roku od 36 sati, nestao je tumor veličine loptice za golf na čelu, a za dve nedelje u njenom telu nije bilo kancerogena.

“To je bio najlakši tretman koji sam uradila do sada”, rekla je  za CNN.

Virusni soj je konstruisan i oslabljen u laboratoriji, a zatim dat u dozama koje su dovoljno jake da vakcinišu 10 miliona ljudi.

Lečenje raka virusima nije novo. Naučnici iz klinike Majo kažu da se “viroterapija” uspešno koristi na hiljadama pacijenata obolelih od raka, ali ovo je prvi slučaj da se rak koji se proširio po celom telu pacijenta povukao u remisiju.

“Mislim da smo uspeli jer smo povećali dozu u odnosu na druge,” rekao je vodeći autor studije dr Stiven Rasel. „I mislim da je to kritično. Količina virusa koja je u krvotoku zaista upravlja količinom koja ulazi u tumore. “

Virus boginja čini da se ćelije raka spoje i eksplodiraju, objašnjava Dr Anđela Dispenzieri, istraživač klinike Majo. Takođe postoje dokazi da virus stimuliše imuno sistem, pomažući mu da prepozna bilo koje ćelije raka koje se vraćaju i da ih “očisti”.

Naknadna klinička ispitivanja pokazala su slične rezultate sa karcinomom jajnika, rakom dojke i ne-Hodgkinovim limfomom, prema istraživačkom radu iz 2016. godine pod nazivom “Boginjama do spasa”. A sadašnja istraživanja su se bavila efektom boginja na multiformni glioblastom, mezoteliom i karcinom skvamoznih ćelija.

“Nedavno smo počeli da razmišljamo o ideji leka protiv raka – i to je cilj ove terapije”, rekao je Rasel.

 

 

Webtribune.rs

KOMENTARI3 komentara

  1. Zoran says:

    "Virusni soj je konstruisan i oslabljen u laboratoriji, a zatim dat u dozama koje su dovoljno jake da vakcinišu 10 miliona ljudi."________Znaci dozu boginja, koje sa je 10 miliona puta veca od doze za vakcinaciju jednog coveka, ne pravoi nikakav problem coveku, moze d aprelezi boginje.

  2. marko says:

    medicina odavno nije medicina novac i mafijanje nazalost oni naprosto ne mogu pronaci lek protv raka jer prvo ne znaju drugo krvio istrazuju

  3. Nika says:

    O pronalasku leka protiv raka u poslednja tri meseca sam pročitao tri članka, a u svom životu stotinu članaka, ali lek protiv raka nikad ne stiže do obolelih kojih je svakim danom sve više, kao i smrtnih slučajeva od te opake bolesti. Taj lek će biti dostupan na Svetog Nikad. Vrli nam naučnici radije sprovode lude eksperimente kloniranja svega i svačega nego pronalaženje leka protiv raka. Novinari bar trebali da se uzdrže od davanja lažne nade obolelima od te opake bolesti. Farmaceutska industrija najveće zarade ima od prodaje lekova protiv raka (citostatika), ćelavosti i gojaznosti, koji nemaju nikakav efekat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *