НАЈНОВИЈЕ УПОЗОРЕЊЕ ЛУКАШЕНКО ЗАПАДУ И НАТО ПАКТУ!

NAJNOVIJE UPOZORENJE LUKAŠENKO ZAPADU I NATO PAKTU!

22 avgusta 2020

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da će Belorusija bez upozorenja reagovati u slučaju povrede granice zemlje. On je tako reagovao nakon što je od Ministarstva odbrane dobio informacije o učestalim letovima u blizini granice.

„Bez upozorenja! Ako oni povrede našu državnu granicu mi ćemo reagovati bez upozorenja“, rekao je on tokom obilaska vojnog pologona nedaleko od grada Grodno na zapadu zemlje.Lukašenko je tokom dana održao sastanak sa deputatima Saveta Grodnjenske oblasti i tom prilikom je rekao da NATO koncentriše svoje snage na granici s Belorusijom.

On je rekao da protivnici pokušavaju da „slome i zaplaše“ Belorusiju iznutra a istovremeno otvoreno prete „na toj strani granice“.

„Vi, sigurno, veoma dobro čujete te pretnje iz usta zapadnih političara. Ako svi počinju da pevaju istu pesmu i otvoreno govore o izdvajanju finansijskih sredstava – to nije tek tako, u diplomatiji tako nešto ne postoji“, objavljeno je na sajtu Lukašenka.
Beloruski predsednik je upozorio da su avioni F-16 su već na na 15-20 minuta leta.

„Shvatili smo to prošle godine kada su imali vežbe, ali ih je virus korona malo zaustavio. A sada kada je situacija kod nas, s njihovog aspekta, unutar zemlje nemirna, prešli su na aktivno delovanje. Sva je vojska razmeštena, vidimo to i shvatamo. Zato sam i morao da naredim da se vojska stavi u punu borbenu gotovost“, rekao je Lukašenko.

On je podsetio i da su u Grodnjensku oblast prebačene desantne jedinice iz Vitebska, a aktivirani su i raketni divizioni „Točka“ i „Polonez“ .Lukašenko je boravio danas u gradu Grodno, a obišao je vojni poligon u blizini grada.

Tada je rekao da NATO gomila snage na granici s Belorusijom da bi „navodno zaštitio novog predsednika“ koji bi se kasnije obratio Zapadu za vojnu podršku.

KOMENTARI8 komentara

 1. petrovgrad says:

  Brate Lukašenko, pripremi im dve interkontinentalne raketice da dobace do Varšave. Može i neke stare što im prošao rok upotrebe, nema veze. Dobro će im doći da se opamete.

 2. Rista says:

  Zapadu nije uspelo ni ovaj put. Neće se oni predati, ali ono što krenulo kao gotova stvar, raspršilo se. Ona šalabajzerka pobegla, Poljaci su otkriveni kao isturena linija CIJE, demonstranti polako spuštaju loptu i dobijaju batina. Siguran sam da je Lukašenko sve dogovorio sa Putinom. OČIGLEDNO DA GA GENERALI NISU IZDALI(bem ti velika slova, uvek nešto zabrljam a mrzi me da ispravljam): nešto ovako sam i očekivao i mislim da nisam jedini. Pre nego se Lukašenko vrati na poziciju gde se povukao od Rusije, a vratiće se sigurno, vidim da Ameri baš i nisu orni da ga napadnu. Ne samo što opozicija nije uspela, nego je u tenkovima trenutno američka jeftina nafta. Ja bih sada tražio od Amerike još jeftine nafte da nastavim sa pomeranjem vojske. I to bih javno objavio. Ali to bi Amerikanci prihvatili. Biznis je to. Već su ukrali neke tankere sa iranskom naftom a sirijska linija radi punom parom. Imaju oni i libijsku i nigerijsku naftu. Imaju bre ameri toga, kolko ti volja. A imaju da prodaju, jel tako? Koliko sam ja obavešten, do skora su, i pored sankcija, kupovali nekoliko kanti kvalitetne ruske meke nafte(mada nemam pojma zašto je to skupa nafta a i nije me briga) Biznis nije stran ni Rusima.

 3. Slobodanka says:

  Godinama unazad iskusniji vojni analitičari govore da u Evropi baš ovde je najverovatniji početak ratnog sukoba NATO - Rusija. Na ovu Lukašenkovu izjavu Poljska je reagovala tek i samo sa nivoa šefa kancelarije Predsednika sa tvrdnjom da Poljska nema nameru da narušava teritorijalnu celovitost Belorusije, navodno tužno je i poražavajuće što propaganda beloruskih vlasti ima takve pretpostavke. Medjutim u slučaju napada grad Grodno jeste prilično nezgodno braniti zato što se nalazi blizu tromedje; od granice sa Poljskom udaljen je 15 km na zapad, i od granice sa Litvanijom 30 km na sever. Samo preotimanjem grada Grodno i njegove bliže okoline NATO bi značajno proširio koridor Suvlaki sa 104 km na recimo 150-160 km. Za Belorusiju je značajno jednostavnije da ovo odmah odbrani, otuda Lukašenkova naredba "Bez upozorenja". Bilo bi jako teško oslobadjati taj prostor uz tromedju zajedno sa gradom Grodno koji ima blizu 330 hiljada stanovnika, bilo bi mnogo i vojnih i civilnih žrtava. Zato ovde se ne sme dozvoliti okupacija. Dok cela Grodnjenska oblast (1.072.000 stanovnika) pruža se uz granicu sa Poljskom oko 200 km i oko 400 km uz granicu sa Litvanijom.

 4. Slobodanka says:

  Lukašenka će srčka da strefi od naprezanja sa podmuklim i podlim Poljacima.

 5. milorad3 says:

  izaziva ih ali,ovo je i zaista ozb. upozorenje, da ne beru pečurke blizu granice, NATO crvenkapice.

 6. M says:

  USA-Zapad bi bio glup ko noć kad bi vojno napali Bjelorusiju!Ne vjerujem da su tolko glupi!

  • Slobodanka says:

   Da su uspeli u Grodnom i u Grodnjenskoj oblasti uz pomoć njihovih nadničara-demonstranata da naprave haos, NATO bi mogao da udje u Belorusiju sa opravdanjem da štite svoju istočnu granicu (Poljska-Litvanija) od izlivanja hoasa na njihovu stranu. Poljska bi tvrdila da štite svoje Poljake i katolike u Grodnom od stradanja zbog represije Lukašenkovog režima. Ubrzo pojavio bi se i OEBS u tom delu Belorusije. Medjutim nisu uspeli te zato sad demonstranti pozivaju radnike da udju u štrajk i nude im nagradu ako se pridruže. Lukašenko je obećao da će biti zatvorene fabrike koje štrajkuju. Dakle radnici mogu da biraju izmedju stabilne i stalne plate i nadnice od oko 20 EUR koja je kratkog roka trajanja. Juče u Minsku bilo je samo 2.500 demonstranata-"nadničara". Još malo pa nestalo.

 7. Flaš Gordon BeloRuski says:

  Putin se već izrazio da će da napuca Poljsku ako u njoj NATO raspoređuje tehniku i ljudstvo, Rusija je odmah druga linija odbrane. Ako treba da se gine za otadžbinu prvo gine Lukašenko a odmah zatim i Putenko ili bar njegov dvojnik. Zatim ginu svi prijatelji Rusije i onda se aktivira tajno Rusko oružje i Rusija počinje da vlada pravedno, časno i plemenito. Ustaće Srbi i spasiti Rusiju poslednjeg trenutka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *