НАЈНОВИЈИ РЕЗУЛТАТИ: Преминуло пет особа од КОРОНАВИРУСА, а заражено још 238

NAJNOVIJI REZULTATI: Preminulo pet osoba od KORONAVIRUSA, a zaraženo još 238

10 aprila 2020

U Srbiji je, prema najnovijim podacima, još pet osoba preminulo od posledica novog virusa korona, čime je ukupan broj umrlih povećan na 71. Zaraženo je još 238 osoba, tako da je ukupan broj obolelih porastao na 3.105.

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Batut“ dr Darija Kisić Tepavčević izjavila je na konferenciji za novinare da je od korone još pet osoba preminulo u poslednja 24 časa, precizirajući da su u pitanju četiri muškarca i jedna žena, prosečne starosti 60,4 godine.



Od poslednjeg izveštaja, testirani su uzorci 1.893 osoba od kojih je 238 pozitivno. Prosek godina ukupnog broja preminulih je 62,9, a smrtnost je 2,29 odsto, kazala je Kisić Tepavčevićeva. Kako je navela, hospitalizovana je 2.107 osoba, a na respiratoru je ukupno 136 pacijenata.

Ona je dodala da je do sada registrovano ukupno 3.105 potvrđenih slučajeva Kovid-19. Do 15 časova u Republici Srbiji testirano je ukupno 14.240 osoba koja su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Ona je prenela i da je na Infektivnoj klinici KCS smešten 41 pacijent, na Infektivnoj klinici u KC Niš 26, u KC Vojvodine 130, a u KC Kragujevac 67.

U KBC „Dragiša Mišović“ nalazi se 259 osoba, na Pulmologiji KCS 80, u staroj zgradi niške hirurgije 25, na Pulmologiji KC Nš 58, a u nekadašnjoj zgradi rehabilitacije ničkog Kliničkog centra 25.

U KBC „Zemun“ hospitalizovano je 340 osoba, a u KBC „Zvezdara“ 364 obolela.

Kisić Tepavčevićeva je je navela i da su na Beogradskom sajmu smeštene 232 osobe, u niškom Čairu i hotelu Centarturist 279, na Novosadskom sajmu 123 osobe, a u VMC Karaburma 64 osobe.

Ona je istakla da se zaista vidi kraj epidemije, ali i upozorila da ne treba da budemo nestrpljivi i da sve ovo „što smo postigli zbog lepog vremena i želje da se družimo pokvarimo“.

„Sada je zaista pravo vreme da damo sve do sebe, nije to još dugačak period“, poručila je Kisić Tepavčevićeva.

Na Torlaku 12 inficiranih

Kisić Tepavčevićeva je izjavila da je kod 12 zaposlenih u Torlaku potvrđeno prisustvo virusa korona.

Istakla je da su procedure na Torlaku iste kao i svim drugim zdravstvenim ustanovama i da za inficirane zaposlene važi isto što i za sve druge osobe.

Ukazala je, vezano za kapacitete rada, da je i u Torlaku, kao i na drugim mestima, izvršena preraspodela zdravstvenih radnika od samog početka.

KOMENTARI



2 komentara

  1. Slobodanka says:

    Šta će nam sve doneti covid? A rimuje se sa Vid. POČELO JE. "Kosovo: Prvi pozitivan slučaj COVID-19 zabeležen u KFOR-u" Potvrđen je prvi slučaj pozitivnog testiranja na COVID-19 među osobljem kosovskih snaga predvođenih NATO-om, saopšteno je iz KFOR-a.

  2. Velika Metla says:

    Lažu kao psi. Samo od korona virusa se NE umire. Taj virus može da bude eventuakno "poslednja kap" koja je "prelila čašu" uglavnom starih,izuzetko retko mlađih,koji su takođe hronično bolesni,hronično bolesnih ljudi,a NIKAKO da je samo taj virus razlog umiranja. U Srbiji će iz straha od ovoga virusa više ljudi umreti nego od bilo čega drugoga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *