НАЈОПАСНИЈА ПУТИНОВА ПРЕТЊА АМЕРИЦИ ИKАДА: “Ако распоредите нове ракете у Европи добићете…“

NAJOPASNIJA PUTINOVA PRETNJA AMERICI IKADA: “Ako rasporedite nove rakete u Evropi dobićete…“

28 februara 2020

Ruski lider kaže da ne bi voleo da dođe do trke u naoružanju, ali da će to postati realnost ukoliko SAD rasporede svoje nove projektile u Evropi.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je njegova zemlja spremna za novu bipolarnu vojnu eskalaciju poput kubanske krize 1962. godine.Putinovi komentari prate njegovo upozorenje da će Moskva odgovoriti na bilo koji potez SAD-a, kada je u pitanju raspoređivanje novih raketa blizu Rusije, postavljanjem sopstvenih raketa bliže Sjedinjenim Državama ili bržih raketa, a možda i jednim i drugim.

Putin je detaljno objasnio svoje upozorenje po prvi put, rekavši da bi Rusija mogla da rasporedi hipersonične rakete na brodovima i podmornicama koje bi mogle da vrebaju izvan teritorijalnih voda SAD-a, ako Vašington rasporedi nuklearno oružje srednjeg dometa u Evropi.

„Govorimo o podmornicama ili površinskim brodovima. I možemo ih staviti, s obzirom na brzinu i domet (naših raketa) … u neutralne teritorijalne vode. Osim toga nisu stacionarani, kreću se i moraće da ih traže“, dodaje Putin.

Šef ruske države pomenuo je hipersonične rakete koje su razvili ruski stručnjaci vojne industrije u pogledu trenutnih tenzija između dve globalne vojne sile, SAD i Rusije.

“One (tenzije) nisu razlog da se sukob poveća do nivoa kubanske raketne krize 1960-ih. U svakom slučaju to nije ono što mi želimo”, rekao je Putin. “Ako neko to želi, u redu. . ja sam izložio šta bi to značilo. Neka računaju (vreme leta raketa)“, zaključio je ruski lider.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. M says:

    USA forsira obračun s Rusijom!Bave se visokom matematikom,a zanemaruju elementarnu!Svakim danom je sve više A-oružja na obje strane,čak i više njih!Kad u takvim uvjetima počne sukob,pa sve veći sukob,ni tlo USA više neće ostati pošteđeno izvan tog sukoba!

  2. Vladimir says:

    Trampu to treba pred izbore,tresla se gora rodio se mis.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *