НАЈОПАСНИЈА ПУТИНОВА ПРЕТЊА АМЕРИЦИ ИKАДА: “Ако распоредите нове ракете у Европи добићете…“

НАЈОПАСНИЈА ПУТИНОВА ПРЕТЊА АМЕРИЦИ ИKАДА: “Ако распоредите нове ракете у Европи добићете…“

28 фебруара 2020

Руски лидер каже да не би волео да дође до трке у наоружању, али да ће то постати реалност уколико САД распореде своје нове пројектиле у Европи.

Руски председник Владимир Путин изјавио је да је његова земља спремна за нову биполарну војну ескалацију попут кубанске кризе 1962. године.Путинови коментари прате његово упозорење да ће Москва одговорити на било који потез САД-а, када је у питању распоређивање нових ракета близу Русије, постављањем сопствених ракета ближе Сједињеним Државама или бржих ракета, а можда и једним и другим.

Путин је детаљно објаснио своје упозорење по први пут, рекавши да би Русија могла да распореди хиперсоничне ракете на бродовима и подморницама које би могле да вребају изван територијалних вода САД-а, ако Вашингтон распореди нуклеарно оружје средњег домета у Европи.

„Говоримо о подморницама или површинским бродовима. И можемо их ставити, с обзиром на брзину и домет (наших ракета) … у неутралне територијалне воде. Осим тога нису стационарани, крећу се и мораће да их траже“, додаје Путин.

Шеф руске државе поменуо је хиперсоничне ракете које су развили руски стручњаци војне индустрије у погледу тренутних тензија између две глобалне војне силе, САД и Русије.

“Оне (тензије) нису разлог да се сукоб повећа до нивоа кубанске ракетне кризе 1960-их. У сваком случају то није оно што ми желимо”, рекао је Путин. “Ако неко то жели, у реду. . ја сам изложио шта би то значило. Нека рачунају (време лета ракета)“, закључио је руски лидер.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI2 коментара

  1. M says:

    USA forsira obračun s Rusijom!Bave se visokom matematikom,a zanemaruju elementarnu!Svakim danom je sve više A-oružja na obje strane,čak i više njih!Kad u takvim uvjetima počne sukob,pa sve veći sukob,ni tlo USA više neće ostati pošteđeno izvan tog sukoba!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u